Празнуваме 2-ри февруари с нечуван за България Drag конкурс!

icon
Sofialive.bg

Докато всички са във възторг с тазгодишното участие на Пловдив като „Европейска столица на културата“, то ние няма как да пропуснем да споменем, че и София определено заема заслужено място ,що се касае до всякакви културни събития и разноцветни мероприятия- не само много на брой, но и всяко едно от тях с негов собствен чар. Един от тях ще бъде и уникалният по рода си, първи за България, Benediction Drag Rush: The New Bulgarian Top Queen!

Драг- за мнозина нещо непознато, а за други- страст, начин на живот и себеизразяване. Изкуството да се преобразиш в противополжния пол датира още от 15. век, когато само мъже играли в театъра и изпълнявали и женски роли. В наши дни- усъвършенстван занаят,  който свърза стотици хиляди по целия свят. Артисти на новото време, които в задния си джоб крият сума ти таланти, сред които да танцуват като Бионсе, да „стоят“ на сцена като актьори, да позират пред камера като топмодели и също така, да знаят как с „малко“ макиаж да се превърнат в истински кралици!

Костадин Колев, топфризьор, изестен и с артистичния си псевдоним- Дженифър Бенедикшън, е един от най-прочутите драг артисти у нас. С безспорния си талант и сценично присъствие, неговото второ „аз“, има участия в риалити формати, музикални клипове, Прайд ивенти и нощни клубове. Покорил всички тези върхове в цветната си като дъга кариера, българската драг икона решава, че е време да сбъдне своята най-голяма мечта: “Benediction Drag Rush: The New Bulgarian Top Queen! Костадин обяви, че предстои първото по рода си драг-състезание у нас в неочаквано и провокативно видео в социалните мрежи:

 

„Уверете се, че вниманието ви е насочено изцяло към мен... и ме слушайте внимателно!“    

 

Дженифър Бенедикшън заяви, че е готова този 2-ри февруари да предаде короната си на новата българска топ кралица, стига обаче... да може да я износи! Битка, безмилостно жестока, където всички претендентки за победа ще се борят с грим, токчета, перуки и, разбира се, както вече споменахме, многобройните си дарби, присъщи за Холивудски звезди:


В първи кръг на зрелищния конкурс, публиката ще забрави за скучния fashionTV и ще гледа приказно модно дефиле с нежни феерични мотиви, където състезателките ще развихрят въображението си при избора на тоалети. Във втори кръг участничките ще разполагат с една минута, в която да представят пърформънс по избор: lipsync, танц или пък специално умение. В трети кръг, зрителите на спектакъла отново ще станат свидетели на дефиле, в което участничките ще имат поставена задача да подготвят тоалети тип висша мода: максимално бляскави и екстравагантни.

След тези тежки три кръга, звездното жури ще отбере четирите най-добри кралици, за които шоуто трябва да продължи! Напечена „липсинг“ битка ще има за цел да елиминира последни две желаещи тежката, но бляскава корона, а с намаляването на възможните победителки, напрежението ще расте ли, расте, до кулминационния момент, в който на сцената не останат двете най-добри: очи в очи, в последно съревнование преди тържественото коронясване на новата кралица, чиято победа зрителите на конкурса тепърва ще празнуват! Афтър парти ще има и то ще протече под мелодичните басове на DJ Deso и Stefan Popov, които ще взривят залата, както си му е реда!

То се е видяло, този 2-ри февруари ще бъде запомнящ се, а мястото, където ще се чупят стереотипи е в сърцето на София, непосредствено до Парламента- Corso Party Hall.

 

Вратите отварят в 23:00, готови да приемат всички мъже, жени и всякакви митични създания, които са оперирани от срам и предразсъдъци, но с вкус и умение да се забавляват!

 

Текст: Симеон Петков

Любовни писания на салфетка в 33