Етюд-и-те на София излизат от интернет и отиват в градинката на "Кристал"

icon
Sofialive.bg

Кой не знае Етюд-и-те на София? Aко не знаеш какво се крие зад това говорещо само за себе си име, по-добре не казвай на никого, защото със сигурност ще ти се смеят доста. Вместо това просто отиди на предстоящото им събитие на 3ти април, което ще представлява изложба, посветена на навършването на 139 години от обявяването на София за столица на България, а също и 3 годишнината от основаването на Етюд-и-те на София.  Експозицията на снимки, отразяващи живота в София, носи името „Градски истории“, а официалното й откриване, както вече стана ясно ще е на 03 април, от 17:00, в градинката на „Кристал“. Така, че ако си си направил някакви планове за тогава или си си уговорил среща точно в този час на тази дата, ги отмени или направо ги премести на ореченото място и доведи приятели – тъкмо ще е по-забавно.

3. image

Историите на града ни са с висока степен на лавинна опасност. Те са тези мънички камъни, които, къде на шега, къде не, показват новата насока, към която се движим. Понякога те са свързани директно със сградите, друг път с хората или усещането за тази преходност, в която живеем. И все пак те са оформили града от един малък градец с почти 13 000 души до мегаполиса, който е днес. София! Градът на Божията Премъдрост, събрал в себе си 1.2 милиона души и 492 квадратни километра землище, е цяла вселена от приключения, комедии, трагедии, поезия и л

5. image

ичности. За 139 години като столица и 6 хилядолетия като населено място ни показва цял калейдоскоп от събития и случки. Градът, който расте, но не старее, има толкова много лица, че понякога те е страх какво ще откриеш. И все пак, това е градът, който е част от нас. Така че си заслужава да отидеш и да видиш някои лични негови кадри и какво прави София, докато никой не я гледа.

1. image

 


1. image

 

3. image

 

4. image

 

1. image

До 3ти април не остава много, организирай се бързичко и се приготви за едно събитие, което ще те накара да погледнеш на града си по един по-различен начин.
А с теб ще се видим там.

Oт редакторите

Виж с какво се окичиха софийските тролеи.

Бърз и вкусен скок до Италия