Роженският пилон избяга в Украйна, Радев бесен

icon
Sofialive.bg
Източник: СНЦ "Наследство в бъдещето"

Тази нощ пилонът от Рожен е изчезнал, съобщи кореспондентът на SofiaLive по въпросите на кича и комплексарските изпълнения.

“Помислихме, че са го нарязали за скрап, но случаят не е такъв” - заяви шефът на полицията в Смолян, на когото му е излязъл херпес от стреса, причинен от изчезването на мащабния монумент. Той не разкри повече детайли пред журналистите, тъй като отиваше да му леят куршум.

“Да изчезне 111-метров пилон от поверения ти участък е все едно брат Галев да се озове мъртъв в местната болница” - коментираха родопчани, недоволни от работата на полицията.

Оказа се, че пилонът е избягал в Украйна.

“На пилона му писна от димящи скари с кебапчета, от татуирани псевдопатриоти, играещи хора по дънки и снимащи се с американски устройства, произведени в Китай. Той се е възползвал от статута си на временно съоръжение и е преминал лесно границата срещу скромен подкуп” - заяви говорителят на пилона.

В Украйна е и знамето от Рожен. То е обидено от начина, по който е било сложено на пода в църквата при освещаването. Възмутено е и от организаторите, които свалиха от Фейсбук снимка на три женски фолклорни състава от Болград, позиращи с украинското знаме.

Всичко това разгневи Румен Радев, който гологлав, по потник и джапанки, вечеряше с челядта си на двора.


“Къде са ми ключовете от МИГ-а? Ще им покажа на тези нихилисти и безродници как действа българската армия” - избухнал Радев и тръгнал към най-близкото летище.

Деса обаче го спряла и му припомнила, че имат карта за почивка в Приморско, така че нека остави военните действия за есента.

 

Автор: Дон Базилио