Мария Габриел не взе мандата, защото не успя да открие Президентството

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Новият аватар на Бойко Борисов - Мария Габриел, не успя да вземе мандата за съставяне на правителство, тъй като не познава добре София и се изгуби на път за Президентството.

“Ако бях в Брюксел, щях да се справя, но в София все още не мога да се ориентирам” - поясни родената в село Хаджидимово (сега град) Мария Неделчева, по мъж Габриел.

“В София познавам по-добре единствено квартал Лозенец, където навремето ползвах апартамент под наем, най-вече, за да си стокирам нещата” - уточни еврокомисарят.

Президентът Румен Радев не скри разочарованието си от провалената среща.

“Трябваше да ми звънне, щях да я навигирам или да пратя Илияна Йотова да я посрещне. Хеликоптер можех да пратя!” - заяви бившият военен пилот.

Главният прокурор също взе отношение по темата.

“Съчувствам на Мария, защото знам колко е трудно да се пътува в България. На всеки завой те дебне опасност или направо цяла бомба! Габриел трябва да каже дали е била в колата със семейството си, защото иначе я чакат още главоболия” - мъдро посъветва Иван Гешев.


Лидерът на “Възраждане” пък побърза да обясни причината за провала на Мария.

“Виждате до какво объркване на личността води животът в Брюксел. Когато фамилното ти име е Габриел, а детето ти се казва Жан-Едуард, нищо добро не можеш да свършиш за България” - самодоволно заяви Костадин Костадинов.

Иначе най-щастлива от ситуацията е Корнелия Нинова, която е с една стъпка по-близо до получаването на третия мандат, традиционно връчван от Румен Радев на БСП.

 

Автор: Дон Базилио