Поканиха Малкович на молитвена шкембе чорба в Калофер

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

Стожери на българщината поканиха американския актьор Джон Малкович в Калофер.

“След като идва да играе западняшка пиеса в Народния театър, нека се запознае малко и с нашата култура. Да види Леденото хоро, да пийне ракия, луканка да хапне, пък после ще си говорим коя култура е по така” - заявиха от инициативния комитет, организиращ посещението.

Вдъхновени от предстоящото участие на главния прокурор Гешев в Националната молитвена закуска в САЩ, организаторите са решили да предложат на Малкович и молитвена шкембе чорба.

“Нека го видим дали може да изяде сабалем една чорба с люто и чесън. Ако иска фюжън кухня, може да добавим в супата скакалци или други буболечки, вече е разрешено” - мотивирани са домакините.

Те са решили да продават билети, наречени за по-удобно куверти, за кръчмата, където ще се състои срещата на Малкович с нашата цивилизация. Цените ще бъдат от 50 до 400 лева, като най-скъпите пропуски са за масата, на която ще седи холивудската звезда. Плащания с карта, както и с евро, няма да бъдат приемани.

Охраната на събитието ще се осигурява от сина на Костадин Костадинов и неговите приятели. Правителството пък е обещало да изпрати ЕДИН генератор, който да подсигури нещата, ако токът спре.

Сега всички очакват реакцията на кръчмите край Белоградчишките скали, които имат опит във вдигането на шум около височайши гости.


 

Автор: Дон Базилио