Кое е момичето, хвърчало със 120 км/ч по магистралите? (ВИДЕО)

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Социалните мрежи гръмнаха от клип, на който момиче изпреварва автомобили и кара с около 120 км/ч. Това, което възмути коментиращите най-много, е, че е забелязана няколко пъти отново с безумно голяма скорост.

Известно е, че обикновените тротинетки в столицата развиват до 25 км/ч. Явно тази, с която се е движило момичето е доста скъпа и мощна. На кадрите се вижда, че тя поне носи каска и наколенки, но коментиращите под клиповете са единодушни, че това определено граничи с рискуване на собствения живот.

За изненада или не на всички, момичето е съвсем познато на онлайн аудоторията. Оказа се, че това е Емили - транджендър гаджето на Тихомир от Фермата, който доскоро се подвизаваше в социалните мрежи като жена с името Мелиса, но отскоро пак е Тихомир. Емили е била забелязана да кара тротинетката по рокля няколко пъти на различни магистрали - "Черно море", "Хемус" и няколко околовръстни и натоварени пътища в столицата.

Това, с което тя се вози, всъщност било електрически скутер, който е собственост на нея и Тихомир. Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Приятелят ѝ също се придвижва със скутера.

"Обикновените тротинетки, които се взимат под наем, вдигат до 25 км/ч и са лекички. Всъщност те тежат 10-15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробега ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем. Познавам пътните знаци, въпреки че нямам книжка. Спирам на светофари.", каза пред Би Ти Ви Емили Йорданова.

Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите. „Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция Пътна безопасност.

„Това не е административно нарушение, а това е престъпление. Следователно всеки, който си позволява да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, с нерегистрирани превозни средства, извършват престъпление“, допълни Рапчев.