Най-големите издънки за първата половина на 2023 г.

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

През 2023 г. всичко се обърка. Шефката на БСП Нинова подари западняшки бонбони на Румен Радев, Пеевски тръгна да пише нова конституция, а в Западна България валя дъжд за петилетка напред. Дори Наталия Кобилкина, тази кралица на йонито, се разведе. Пълен хаос! Да си припомним този взрив от случки и емоции.

Песента за Лена Бориславова

Изключителен кич и махленско заяждане на вселенско ниво. Впоследствие Бориславова стана депутат за няколко дни, като напусна парламента с мотива, че предпочита да съсредоточи работата си върху предстоящата кампания за изборите за кмет и общински съветници в София тази есен. Скоро след това се разбра, че тя и приятелят й Миро чакат дете. А ние чакаме ПП да разберат, че в места като Благоевград трудно ще намериш път до избирателите, като ги каниш на “брънч”.

Обсъждането на билетите за Малкович

Холивудската звезда излезе за първи път на българска театрална сцена. Дискусиите дали 400 лева не е твърде много за билет обаче изместиха фокуса и вече никой не помни коя беше пиесата и коя актриса партнира на звездата.

Как стожери на българщината поканиха Малкович на молитвена шкембе чорба в Калофер - вижте ТУК.

Служебното правителство изпрати един генератор за Украйна


Не е за вярване, но служебното правителство дари ЕДИН генератор на Украйна, докато частната акция на издателя Манол Пейков изпрати над 400! Както се казва, с този гълъб и с този катамаран - толкова!

Бутафорният гроб на Левски

След погрома над жълтите павета в София се случи и това. Самоделна инсталация, разположена на ул. "Дамян Груев" пред входа на болница „Сердика“, състояща се от надгробна плоча, обградена с кашпи с логото на Столична община. И всичко това е насред паркинг.

Няколко дни по-късно нереалният кореспондент на SofiaLive по риалити въпросите съобщи за историческо чудо, случило се в Доминикана. Докато ровели в пясъка, къде от глад, къде от скука, участниците в “Сървайвър” се натъкнали на гроб на Левски! 

Иван Гешев

Бившият главен прокурор попада в този списък с цялостното си творчество. От Молитвената закуска в САЩ, през странния взрив и анонимната заплахата към него, че ще бъде натиснат Enter, ако не си подаде оставката. Той не я подаде, но така или иначе беше освободен от поста. Ще го запомним с мултитемпературния хладилник и горещата му любов към лукса и драматизацията.

Как Гешев откри в мазето на “Нексо” криптосланина, увита в Die Welt - вижте тук.

А защо вече ще пътува с градския транспорт - проверете тук.

Да стреляш по надуваеми танкове в Украйна

Трагикомично, но факт. Руснаците често стрелят по надуваеми имитации на военна техника. Още по-забавното е, че гумените танкове и HIMARS се произвеждат в Чехия, която има какво да каже по темата за нашествието на руски войски. Заради надуваемите оръжия Русия си беше помислила, че е унищожила 35 системи HIMARS, а в този момент Украйна разполагаше само с 20.

Родната полиция, която уж търси братя Галеви

Оказа се, че единият от братя Галеви си е живял в имението до Дупница, ходил е насам-натам, включително по болници, и само заради опита на роднините му да го погребат с променено фамилно име цялата история излезе наяве. Както беше написал един колега хуморист навремето “Като гледам как полицията търси (по принцип - бел.ред.), братя Галеви спокойно могат да влязат в Къщата на Биг Брадър за седмица и пак няма да ги хванат”.

Цончо, който плюе в парламента

Цончо Ганев наплю Явор Божанков в парламента. От депутат на “Възраждане”, които претендират да са сурови и безкомпромисни бойци, очаквахме повече.

А защо Цончо наплю и понито в Стара Загора - вижте тук.

Радев и срещата му със Зеленски

Мислихме, че онази сцена, в която Радев пожела да му върнат папката с мандата за правителство празна, ще е кулминационен драматургичен момент на “Дондуков” 2. Да, но папката беше върната пълна и полетът на пилота в политиката започна бързо да губи височина. Случи се и най-лошото - дойде най-големият дявол за русофилите - Володимир Зеленски, който с няколко изречения прати кариерата на Радев в Марианската падина.

Защо Радев трябваше да връчи мандата на майката на Ергенът - вижте тук.

Втори българин надраска Колизеума

Българщината е жива и ще пребъде! 27-годишният фитнес инструктор Иван Димитров беше заснет от американски турист, докато издълбава с ключове думите „Иван+Хейли 23“ в тухлената зидария на културния паметник от първи век. В тази новина има нотка позитивност, защото Иван живее във Великобритания, т.е. той не е позволил да бъде претопен в чуждата култура, пропита с джендъризъм и други глупости.

За финал ще ободрим младите ни читатели с един факт, който вероятно не знаят. През 1978 г. българин участва в изравянето на ковчега на Чарли Чаплин с цел взимане на подкуп от опечаленото му семейство. Така че - много сме дали на света и още много ще даваме. Чакаме с нетърпение втората половина на 2023 г.

 

 

Автор: Дон Базилио