Правителството пита "Газпром" може ли да се изкъпем в неделя

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Вдъхновено от смелия си подход да попита "Газпром" кой техен служител ще отговаря за преговорите с България, служебното правителство реши занапред за всичко да пита Москва.

"Досега в грижите си за осигуряване на горива за зимата може и да сме се люшкали неуверено като катамаран на енергиен министър, но отсега нататък поемаме твърд и непоклатим курс. Ще питаме Москва и ще им поставяме крайни срокове за отговор на всеки въпрос" - сподели ни наш човек в Министерски съвет, пожелал анонимност и бутилка уиски за информацията.

Първият голям въпрос, зададен от нашите управници, е дали можем да се изкъпем в неделя, като от "Газпром" трябва да отговорят най-късно до събота вечерта. Разбира се, новият подход на правителството предизвика множество политически реакции.

"Къпането е гейско занимание. Няма нужда всяка неделя да хабим вода. Аз отдавна искам да организирам референдум за намаляване на къпането" - коментира Слави Трифонов от дивана вкъщи.

Костадин Костадинов от "Възраждане" бе по-конкретен.

"На 2 октомври българите трябва да бъдат освободени от къпане, за да имат време да гласуват. Честото къпане е западняшка измислица, за да забравим корените си и да ни затрият като нация" - поясни партийният лидер, който за добро или лошо е роден на 1 април и това не е шега.

Както често се случва при обсъждането на важни въпроси, от ДПС запазиха мълчание. За разлика от Бойко Борисов, който заяви:


"Знам ги аз Кирил Петков и Лена. Те по цял ден се къпят, защото са изцапани от ядене на пици с кристали. Аз едно време ядях филии с мас, не се цапах и свикнах да не хабя вода за щяло и не щяло".

Президентът Румен Радев, който напоследък привиква де що има гръцки бизнесмен в кабинета си, заяви, че ще направи среща с производителите на обзавеждане за баня.

"Нямаме нужда от къпане, а от специална хигиенизираща операция" - включи се по темата и генерал Стефан Янев.

Асен Василев и Кирил Петков изразиха мнението си по въпроса, като монтираха в автобуса, с който обикалят страната, баня.

Оттук нататък обаче всички политически активни граждани чакат само едно. Кога Ицо Хазарта ще напише текст със заглавие "Един ден в банята на парламента".

 

Автор: Дон Базилио