В “Сървайвър” откриха гроб на Левски

icon
Sofialive.bg
Източник: bTV

Нереалният кореспондент на SofiaLive по риалити въпросите съобщава за историческо чудо, случило се в Доминикана. Докато ровели в пясъка, къде от глад, къде от скука, участниците в “Сървайвър” се натъкнали на гроб на Левски! Това е първият отвъдморски гроб на националния ни герой, а неговото откриване прави риалитито изключително родолюбиво и образователно, нищо че го снима турска компания.

Разбира се, между участниците е възникнал конфликт кой пръв е видял гроба, като караниците ще бъдат разнищени и анализирани в два извънредни, 5-часови епизода. За по-демократично определяне на откривателя ще помогнат и зрителите чрез гласуване с СМС-и. Победителят в гласуването ще получи шпеков салам и две пакетчета захар.

Допълнително напрежение в ситуацията e внесла кулинарката Божана, която твърди, че е открила доказателства как Левски и местните хъшове са хапвали тристепенно меню и най-вероятно именно те са създатели на пицата с ананас, наречена по-късно с некоректното име “Хавай”.

Очаква се в най-скоро време правителството да изпрати самолет “Спартан”, който да транспортира гроба по най-акуратния начин. За да не пътува празен към Доминикана, аеропланът ще вземе на борда си тв водещ, който говори ясно български език.

Вече няколко районни, селски и общински кметове са подкрепили идеята гробът да бъде инсталиран в центъра на някоя детска площадка, за да укрепне залинялото патриотично възпитание сред българчетата, изложени на голям риск от Истанбулски конвенции, норвежци и прочие.

Монументът ще е мобилен и ще може на всеки три месеца да гостува в нов град. Почти е сигурно, че той ще стане 101-ият национален туристически обект - от онези, дето хората ги посещават заради печати и марки, сещате се.

А за топлите летни вечери около мемориала могат да се направят 3D мапинг спектакли по подобие на “Звук и светлина” до Царевец.


 

Автор: Дон Базилио