Роси Кирилова: В София най-много обичам театрите, защото са много и са различни

icon
Sofialive.bg
Източник: Росица Кирилова

На 17 септември Православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. 17 септември е и Денят на София. Затова днес решихме да й отдадем почит като разкажем за любимите места в столицата на наши популярни лица.

Една от тях е Роси Кирилова, която е популярна с незабравимите песни „Учителко, целувам ти ръка“, „Боса по асфалта“, „Роди ме мамо с късмет“, „Най-добрата дума“, „Много причини има“, „Тишина“, „Избрах нарочно вас“, „Нямах време, мамо“, както и песните си за деца – „Мики Маус“, „Моята кукла Барби“. 15 години води предаването „За животните с любов“ по БНТ.

Нека да разберем от самата Роси Кирилова какви спомени пази за София от миналото:


С какво в София свързвате най-ранните си детски спомени?

Израснала съм в центъра на София, срещу Народния театър и любимата ми Градска градина, в която като дете карах летни кънки...свързана е с много мили спомени.


Кое най-много харесвате в София?

София беше спокойна, нямаше толкова движение по улиците, имаше цирк, любимо място за едно дете, старата зоологическа градина, която беше в центъра на столицата и тогава ми се струваше огромна. Площад Гарибалди беше пълен с гълъби.

Кои са любимите Ви места в София?

В София най много обичам театрите - много са, различни са. Още като ученичка на връщане от 7-ма гимназияминавах покрай Сатиричния театър, ВИТИЗ, Народния, взимах си билет, преобличах се набързо вкъщи и отивах на театър.

 

Интервю на Илиана Симеонова