#София вкъщи - Мила Роберт: Пиша песни, правя пролетно почистване и заснемам влогове

icon
Sofialive.bg
Източник: Иван Христов

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Мила Роберт вече от няколко години преоктрива силите на кавъра, за които никой не подозираше. А собствените й песни са онова, което мейнстрийм сцената рядко предлага - оригиналност, вкус и нестандартен подход. Всичко, което се докосва до Мила, незабавно се преобръща през артистичната й призма и заживява свой собствен живот. Неотдавна говорихме с нея и тя ни съобщи ето тези хубави работи.

Решихме да се свържем с Мила, за да разберем какво прави през тези затворени дни и дали карантината е повлияла по някакъв начин на творчеството й. Може би я е мотивирало за създаване на нова песен? Нека разберем от самата нея:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Стоя си вкъщи, стискам палци и нося маска. Не съм виждала баба и дядо от месец и нещо. Липсват ми, ама няма да ходя до Младост.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?


Не го взимах сериозно в началото. Сега не е много по-различно, но спазвам наредбите. Този вирус има за цел друго според мен. Да ни накара да се замислим, да ни направи по-добри към околните.

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Всичко, което съм правила до сега. Всекидневни събиранки с хора, концерти и събития. Отмених си премиерата на албума. Трябваше да излезе на 13ти май.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи?

Всеки ден подреждам къщата шкаф по шкаф. Пера и мия чинии. Готвя. Пиша малко повече от нормално. Започнах неделна рубрика в ютуб, където говоря по разни теми. Пиша песни, една се получи добре за сега. Гледам филми.

Как минава един ваш ден?

Бавно-бързо. Уча се да правя шпагат. Намирам на какво да се смея. Чета. Рисувам. Свиря. Пея. Пиша. Реша си косата.

Как се справяте с паниката?

Паника от моя страна няма, но всеки ден мисля как да се справя финансово.

С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Вярвам, че това чудо трябваше да ни се случи. На Земята й се почиваше от нас. Всичко ще е наред. Човечеството е преживявало къде къде по-тежки истории.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

„Blues radio” в Spotify и новите албуми на Jessie Reyez и Dua Lipa.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Ще препоръчам леки и по-замислящи:

Книги : „За вафлите и хората“ на младият водещ Николаос Цитиридис е чудно леко четиво подходящо за сега. „Човек в търсене на смисъл“ на Виктор Франкъл е добро начало на разговор с теб самия. Лек филм бих препоръчала „Striptease” с Деми Мур – абсолютно безсмислено вълнуващ екшън/комедия/трилър и какво ли още не, който може да ви вдигне настроението. „A Beautiful day in the neighborhood” с Том Ханкс задава въпроси.

Какво бихте посъветвали всички други?

От ден първи на това положение апелирам хората да се вгледат в себе си и да разбрерат всичко, което ги е спъвало до сега – какво е и как да го променят. Сега е времето да премахнем безсмислените си страхове и спирачки, защото ни грози много по-серизона опасност и трябва да сме достатъчно смели за да я превъзмогнем.

 

Интервю на Илиана Симеонова