#София вкъщи - Операторът и режисьор Петър Райжеков: Правя турнир по "Не се сърди човече", ям много таратор и обработвам снимки

icon
Sofialive.bg
Източник: Петър Райжеков

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Петър Райжеков учи в НАТФИЗ за кратко, след което записва специалност "Кино и телевизия" в Нов български университет. В момента снима музикални видеа, реклами и късометражни филми и развива хобито си - фотографията.Той обаче се развива не само като оператор, но и като певец - през 2015 година участва в "X Factor" и на първия етап впечатли журито с авторска песен. Негов дядо е актьорът Петър Райжеков.

Решихме да се свържем с Петър, за да разберем по какъв начин карантината е повлияла на социалния и професионалния му живот. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Гледам повече филми, седя си вкъщи, излизам само до магазина и до работа, ако трябва. Не се виждаме с бабите и дядовците си. Стараем се да спазваме ограниченията, за да можем да помогнем всичко да свърши възможно най-бързо и безболезнено.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Сега нося маска доста по-често.


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

От каквото не исках, но трябваше.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Открих, че мога да изям много таратор! Гледам филми, обработвам снимки и ям таратор. А, направихме и турнир по „Не се сърди човече“.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Паника? При мен няма такава.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Новите неща на Eminem, Jessie Reyez, Tech N9ne, Yelawolf, Royce Da 5’9” и много песни на Дисни.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Бих препоръчал хората да направят филм или да напишат книга, сега има повече неща, от които да се вдъхновяваме. Иначе чак сега гледам Black Mirror – много ми харесва и препоръчвам!

Какво бихте посъветвали всички други?

Да се обичат, колкото могат повече!

Кое е първото нещо, което ще направите след като карантината бъде отменена?

Ще искам да бъда под карантина някъде в Италия с приятелката ми за 14 дни! Ама май няма да бъде много подходящо. #StaySafe

 

Интервю на Илиана Симеонова