#София вкъщи - Актьорът Владимир Зомбори: Рисувам карикатури, чета Тери Пратчет и гледам "Деца и родители"

icon
Sofialive.bg
Източник: Владимир Зомбори

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Владимир Зомбори е сред младите надежди на българския екран. Той учи сценография в Професионална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, а през 2011 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. От същата година е част от Малък градски театър "Зад канала". Във филма за Хан Соло озвучава младия Хан Соло, а последно озвучава и главната роля във филма на Дисни/Пиксар “Напред”. Предстои му също така работа с режисьора Мартин Макариев по новия му филм “Сърцето на машината.”. Участвал е в редица театрални постановки, кино продукции и дори е бил част от дублажния екип на сериала „Гранд хотел“, излъчван по Fox Life. Наскоро взе участие в онлайн сериалът "Следвай ме", където беше в ролята на учител по философия. 

Решихме да се свържем с Владимир, за да разберем как му се отразява карантината и по какъв начин освобождава творческата си енергия. Може би е обърнал внимание на друго творческо занимание вкъщи? Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Гледам да не излизам за щяло и нещяло. Дезинфекцираме повърхностите редовно. Избягвам личен контакт с хората освен с приятелката ми Весела Бабинова. Общо взето е това. И ръцете, разбира се. Старателно редовно миене. Наблягам също така на пиенето на повече течности.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?


Честно казано свикнах с ограниченията. Информацията за COVID19 ни залива всекидневно. Започнах  да не се страхувам, а да го възприемам като предизвикателство. Знаем повече за вируса, но все още няма ваксина. Следователно #стойсивкъщи!

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

От театъра. Това най-много ми липсва. Аз обичам работата си и без нея се чувствам празен.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Опитвам се да приема ситуацията като една ваканция. Имам време да се върна към рисуването, което бях позарязал. Имам повече време за любимия човек. Имам време за четене на книги, гледане на филми и сериали. Общо взето имам време за себе си.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Паника при мен няма. Има лека досада, защото аз обичам приятелите си и общуването с тях ми липсва. Това, че не се виждаме ме напряга. Също така не се виждам и с родителите си, което е доста тъжно, но няма как. Мисля си, че всичко скоро ще се върне към нормалния ред. Надявам се всички да излезем от карантината по-мъдри.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Jamiroquai, Stevie Wonder, Ray Charles и всичката хубава музика, до която имам достъп.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Чета в момента поредицата на Тери Пратчет “Истории от света на диска”. По-конкретно книгите за магьосника Ринсуинд. Строхотни са! Прочетох и сборника с разкази на Мирослав Пенков “На изток от запада”, също много добра книга!

С приятелката ми наваксваме с филми, които не сме гледали. Онзи ден гледахме “Студената планина”, а преди това “Часовете”. И двата филма са добри!

Сериалите също са в менюто ни за деня. Следим “Деца и родители” и чакаме с нетърпение новия сезон на “Милиарди”, на който сме фенове!

Какво бихте посъветвали всички други?

Моят съвет е да се насладим на свободното време за себе си и да се подготвим за голяма среща след изолацията. Защото тогава ще можем да бъдем всички заедно! И тогава вече ще го оценим и то не като даденост! Бъдете здрави!

 

Интервю на Илиана Симеонова