От ученици за ученици: Up Jam - Charity Concert

icon
Sofialive.bg

Всичко започва с едно желание - да се насърчат възможно най-много младежи към личностно развитие. Тази идея обединява група от ученици от столичното 7 СОУ и от тук търсят начини да я осъществят. Идеалният инструмент за целта откриват в “Международната награда на херцога на Единбург” - водещата международна младежка програма за личностно развитие и постижения.  От тук остава само да наберат средства, от които да могат да се възползват ученици от цяла София, за да се включват в програмата. Така се стига до благотворителния концерт Up Jam. Защото какъв по-добър начин да се съберат средства за благотворителна цел, освен чрез музика? Датата е 28-ми октомври, мястото - клуб Mixtape 5, а каузата си заслужва.

grimaze image
Grimaze

Организаторите на концерта осъзнават, че не са много местата, където младежи могат да потърсят помощ за личностното си развитие. Международната програма “Херцога на Единбург” работи точно с тези хора. От създаването си през 1956 до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни  предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели чрез Наградата.  Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Като част от програмата младежи на възраст 14-24 развиват ключови житейски умения с помощта на възрастен лидер. Чрез изпълняването на различни цели ежедневно и ежеседмично, участниците си създават режим от навици за цял живот. С парите, събрани на концерта, ще бъде създаден фонд за стипендии за ученици от цяла София, за да могат да станат част от Наградата.

funky miracle image
Funky Miracle

Концертът ще събере на една сцена изпълнители в различни стилове музика: от джаз, през рок, фънк и поп, до рап и метъл, защото една благотворителна кауза е способна да ни обедни в различията ни. Музикантите, които ще участват на събитието, са дет/груув бандата Grimaze; фънк отличниците Funky Miracle, в чиято музика ще чуем и джаз, и соул, и фюжън; както и Ogi 23, Buckstone, Hive Tressman и други. И това не е всичко - по време на концерта ще бъде организирано импровизационно комедийно шоу, в което ще се включи и публиката. За повече информация, следи Facebook събитието.

Билетите за концерта струват 10 лева
Събраната сума ще подкрепи участието на младите таланти.