Ако отиваш на фестивал, не забравяй тези неща

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Фестивалите са нещо традиционно лятно. Едно от най-страхотните преживявания, които те карат да летиш в облаците и едновременно да си стъпил здраво на земята, размятайки крака в такта на музиката. Те обаче са свързани с голямо планиране и ние сме тук да ви помогнем с него. Ето от какво се нуждаете, знаейки, че ви предстои посещение на фестивал:


1. Билетите

Билетите обикновено се разграбват още в самото начало и затова ангажиментът да си набавим такива трябва да бъде приоритет номер едно в случая. Има вероятност цените в последния момент да скочат до тавана или просто да не останат билети. Затова купете ги дори и да е след 8 месеца.

2. Пътуване и багаж

Освен за билетите за самия фестивал, трябва да помислиш и за билети за пътуване, ако той е в друг град, както и настаняването. Багажът трябва да бъде събиран разумно. Ако фестивалът е два дни, не взимайте багаж като за 20. Наистина няма да облечеш всичките тези блузи, а 5-те чифта обувки са наистина излишни. Всеки ден ще ходиш с едни и същи. И махни токчетата от куфара още сега!

3. Зареди си телефона


В 21-ви век сякаш ако не си се отбелязал на дадено събитие, значи не си бил на него. Няма как да не постнеш няколко снимки и видеа. Затова си зареди хубаво телефона или си вземи power bank-ата.

4. Изчисли финансите

Трябва да разберете дали можете да платите това, което консумирате с каратата, защото носенето на твърде много пари в брой не е добър вариант. 

5. Планирай и проучвай

Законът при фестивалите е следния - предварителното планиране може да предотврати фалове и неприятни ситуации. Затова запознайте се с това къде ще се проведе фестивалът, каква е програмата му и разбира се, направете разпределение по дни и часове. Такава ще имате време да разгледате и допълнителни места около мястото, където се провежда събитието.

6. Не му мисли много

За финал отдай се на изживяването и не му мисли много. Има голяма вероятност да си загубиш нещо - ключове, телефон, пари, зарядно... бъди подготвен за това. Фестивалите са веселба, танци, скачане, пощуряване. Пий бира, вода и каквото душата ти иска. След фестивала ще си обратно в реалността. Отдай се на приключението, наречено фестивал. Ще имаш доста да ни разказваш - ще очакваме.