Божествено вкусни макарони на фурна с тиква и орехи - няма такава вкусотия

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

макарони - 400 г

яйца - 5 бр.(размер М)

захар - 2 ч.ч.

прясно мляко - 1л.

ванилия - 1 пак.

краве масло - 100 г


тиква - 1.5 кг Цигулка или Матилда

орехи - 3 с.л. (смлени)

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквата, нарежете я на парчета и изпечете с половин чаша захар, 20 г масло и малко водичка в подходяща тава.

2. Когато тиквата се изпече, не трябва да остава никаква течност в съда.

3. Оставете я да изстине.

4. Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката.

5. Измийте ги със студена вода и отцедете добре.

6. Разпределете сварените макарони върху изпечената тиква и залейте с млечно-яйчената смес, която сте приготвили от разбитите със захарта яйца, прясното мляко и ванилията.

7. Разпределете кравето масло на парченца отгоре и сложете тавата във предварително загрята фурна на 185 °C за около 45- 50 мин до готовност.

8. Оставете изпечените макарони да изстинат и нарежете на порции.

9. Поръсете с пудра захар и смлени орехи макароните на фурна.

 

Приятен апетит!