Китайките разкриха какво правят, за да изглеждат вечно млади - много прости трикове

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Китай е съкровищница на мъдрост и тайни, които могат да ви помогнат да живеете дълго и здравословно. Добрата козметика може да ви помогне да изглеждате по-свежи, но е важно да и да поддържате тялото си.

Ето какво правят китайките, за да изглеждат вечно млади. Те съветват:

1. Месото и млечните продукти са забранени един ден в седмицата

.Китайците често ни изумяват с това как успяват да изглеждат вечно млади. Актрисата Сю Цин на 53 години изглежда като на не повече от 30. Определено китайците знаят някои тайни.

Традиционната китайска медицина предполага, че едно от най-важните неща за красотата и младостта е детоксикацията. Освен че трябва да ядете прясна храна и да избягвате лошите навици, в последното изследване се казва, че е нужда да имате поне един в седмицата без месо и млечни продукти.

2. Не добавяйте сол към ориза

Солта може да бъде ключов фактор за алергичните имунни реакции, казват изследователите. Такова малко нещо като намаляването на приема на натрий може да забави стареенето. Китайците не слагат сол, докато готвят ориз.


3. Пийте чай от лотос

Чаят от листа на лотос може да се сервира както студен, така и горещ. Има много предимства като подобряване работата на червата, загуба на тегло и елиминиране на стомашните проблеми.  Специалистите препоръчват да се пият три до четири чаши чай от лотосови листа всеки ден на празен стомах.

4. Практикувайте йога

Експертите казват, че йогата може да намали стреса, безпокойството и депресията и да увеличи енергията, издръжливостта и гъвкавостта. Само 10 минути на ден йога са напълно достатъчни, за да се почувствате добре и да изглеждате страхотно.

5. Правете си маска от куркума

Маската от куркума може да помогне за лечение на определени кожни заболявания на лицето. Можете да я закупите от аптеката или да си я направите сами, като добавите кисело мляко или мед. Моля, консултирайте се с Вашия лекар, за да избегнете алергии и дразнене.

6. Яжте гъби

В Китай добавят гъби към много ястия. Те имат лечебни свойства. Те съдържат уникални съставки, които са ефективни срещу вируси. Сред гъбите най-добри за здравето на човека са манатарките, шийтаке, трюфелите и млечните гъби.

Освен това, те са добър източник на витамин D, пълен с минерали и има ниско съдържание на калории и антиоксиданти, които са много важни за поддържането на тялото ви младо и жизнено.