Правите това всеки ден, но грешно

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Всеки ден изпълняваме милиони задачи, без дори да се замисляме дали ги изпълняваме правилно. Въпреки това, ако погледнем достатъчно дълбоко, може да открием, че по-голямата част от ежедневните ни дейности могат да бъдат направени много по-прости, по-приятни и дори по-здравословни.

Като например: 

1. Количеството паста за зъби, което използваме

Д-р Gao, малайзийски зъболекар, който учи в King’s College в Лондон, наскоро сподели някои съвети за орално здраве в TikTok, които станаха много популярни. Той обясни на 6 милиона зрители как изглежда правилното количество паста за зъби. Размерът му е колкото едно грахово зърно за хора над 3-годишна възраст.

Децата с млечни зъби, които използват повече от едно зърно количество паста за зъби, са изправени пред най-голям риск. „Това е така, защото прекомерната консумация на флуор може да предизвика естетичен проблем, известен като зъбна флуороза при развиващите се зъби“, отбеляза зъболекарят. Козметичните последствия варират от незначително обезцветяване, като жълти и кафяви петна, до видими вдлъбнатини в зъбите.

Изстискване на пакетчета чай

Чаените листа съдържат полифеноли, микроелемент, присъстващ в много плодове, зеленчуци и растения. Поради високите количества танинова киселина в него, фенолното съдържание на чая е огромно. И докато хранителните вещества във фенола имат противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства, един голям недостатък, свързан с тези повишени нива на танин, е горчивината.


Още повече титруема киселина има в течността, която остава в торбичката чай, след като е била натопена в течността, която излиза сама. Като случайно изпуснете тази винена киселина в напитката си, когато я изстискате, в крайна сметка получавате много по-горчива, кисела и кисела чаша. Освен това компресирането му увеличава вероятността от разцепване и изпускане на свободни листа в чашата ви. В резултат на това ще бъде по-облачно, което ще го направи по-малко приятно на вкус.

Начинът, по който опаковаме дрехите си

Навиването на нещо е един от най-добрите начини да спестите много място. Това включва стегнато навиване на дрехите и поставянето им на чаршафи в куфар. Работи чудесно, когато опаковате раница или използвате кубчета за опаковане.

Избор на яйца

В зависимост от вида на кокошката, яйцата могат да бъдат с много различни цветове. Но няма разлика в храненето между кафявите и белите яйца. Единствената реална разлика е в цвета на черупката и може би в цената. Но други неща, като това какво яде кокошката и къде живее, влияят на вкуса и хранителните качества на яйцата.

Как се сушат съдове

Ако кърпата, която използвате, е чиста, добре е да подсушите съдовете си с нея. Когато използвате кърпа, можете бързо и старателно да изсушите съдовете и след това да ги приберете. Рискувате да получите миризма на мухъл, когато сушите съдовете на сушилня.