Тези неща в жените направо подлудяват мъжете

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Понякога това, което мислиш, че е твой недостатък, се оказва привлекателно, а това, от което се срамуваш – очарователно и дори съблазнително за мъжете. Ще ти разкрием тези неща, които привличат мъжете най-много във външния вид на жената според учените.

Изследванията показват, че привлекателността не винаги е свързана с безупречен външен вид. Виж кои са тези неща, които привличат мъжете най-много според науката

1. Изпотено женско тяло

Когато се изпотиш извън фитнеса, чувството е някак смущаващо. Хората могат да разграничат повече от трилион аромата. И макар потта да се смята, че не е сред най-приятните, тя всъщност говори много за нашите чувства. Учените твърдят, че “ароматът на щастие” е наистина привлекателен и когато го усетим, той поражда в нас положителни емоции.

2. Заразителен смях

Психолозите казват, че ако срещнем някого, който ни кара да се смеем искрено, можем да имаме наистина хубава романтична връзка с него. Животът с такъв човек би бил изпълнен със смях и положителни емоции.

3. Очила


Ако носиш очила, не е нужно да ги слагаш само докато четеш. Проведено изследване показва, че мъжете намират жените, носещи очила, за по-привлекателни и секси.

4. Разлики в тена

Леките бели следи по загорялото от слънцето тяло го правят да изглежда още по-голо. Те привличат вниманието на мъжете и ги карат да искат да докоснат тези нежни части от кожата на жената.

5. Разрошена коса

Разрошени кичури, естествени къдрици и небрежен кок, тези прически не притесняват мъжете, че ще ги съсипят, докато прегръщат своята дама. Освен това те изглеждат по-естествено от сложна прическа с много спрей за коса по нея.

6. Естествен вид без грим

Учените са установили, че 40% от мъжете намират жените без грим за по-привлекателни.

7. Леко коремче

Лекото коремче добавя допълнителни точки към женската привлекателност. Според учените най-важни са пропорциите на тялото. Изследване показва, че мъжете, разглеждащи снимки на жени с фигура тип “пясъчен часовник”, получават повече импулси в мозъчните зони, отговорни за удоволствието.

Бонус

Жена без грим, с разрошена коса, която краде храна от чинията му, е най-привлекателният тип  жена в мъжките очи.