Признаци, които издават стилния мъж

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Стилът е нещо много повече от притежаването на скъпо облекло и не е достатъчно само да изглеждате добре. Истинският стил и изтънченост идват с разбирането на много аспекти на поддържането, облеклото и отношението към света и към себе си.

Ето как веднага можете да разпознаете наистина стилния и класен мъж.

Подходящи обувки за случая

Човек, който знае какво прави с живота си, знае кога и какви дрехи и обувки да носи. Може да е клиширано, но наистина можете да разкажете много за един мъж от избора му на обувки. Особено ако той се появи с кецове в офиса или с официални обувки на разходка в парка...

Подходяща за възрастта прическа

Не че има нещо лошо в прическата ви още от училище, но човек трябва да расте и да се променя към по-добро, разбира се.

Изисканият мъж поддържа прическа, по-подходяща за възрастта му. Това за повечето господа, които вече не са на 20 години, означава да са добре подстригани и да изглеждат прилежно.


Отново няма нищо лошо само по себе си, когато човек е с коса до раменете, ако е млад или е художник или музикант например. Въпросът обаче е, дори дълга, тази грива да бъде поддържана както трябва.

Парфюм според повода

Човекът със завидна класа взема предвид няколко фактора, преди да избере парфюма си за даден повод. Дневен ли е или нощен е ароматът? Изпарява ли лесно през лятната жега или издържа ли на зимния студ?

За вечерните планове мъжете трябва да носят нещо пикантно като сандалово дърво или топъл мускус. През деня мъдрите господа разчитат на свеж, лек аромат.

Ароматите с по-тежки нотки имат най-голямо въздействие през зимните месеци. Тропическите или въздушните парфюми идеално се смесват с летния бриз. Макар мъжката парфюмерия да е по-ограничена, от тази на дамите, истинският джентълмен се познава по отличимия аромат.

Има си шивач

Вероятно няма по-сигурен признак за изискан, стилен мъж от това да си има шивач. Наличието на дрехи, съобразени с лични, точни характеристики, е най-добрият израз за представителите на силния пол, които внимателно обмислят външния си вид.

В по-малка, но все пак забележима степен мъжете, носещи дрехи, които им стоят добре, без нужда от шивач, също могат да показват висок усет за стил.

Знае как да съчетае дрехите си

Може би си мислите, че да знаете как да съчетаете различни елементи на облеклото е много лесно, но ако беше така, нямаше да има никакви модни стилисти и съветници. Повярвайте, изобщо не е лесно.

Внимавайте с цветовете и материите!

Как се поддържа брада

За щастие е доста лесно да се разбере дали човек се грижи за брадата си. Всичко, което трябва да направите, е да погледнете в лицето му.

Подстригването е от съществено значение за всички, дори и за мъжете, които не се бръснат редовно. Окосмението по лицето, поддържано както трябва, също е добър знак, че мъжът има стабилна рутинна лична грижа.

Всички мъже, но особено тези с много окосмение по лицето, трябва редовно да мият и поддържат брадите си със специални масла и балсами. Вероятно ще можете да разберете кой го прави и кой не както по плътността, така и по блясъка на брадата му.

Притежава повече от един костюм

Мъжете, които знаят какво искат от живота и го постигат, притежават повече от един костюм.

Хората могат лесно да разберат, когато някой често е с една и съща тениска или маратонки, така че можете да сте сигурни, че липсата на промяна в костюма няма да остане незабелязана завинаги. Продължавайте да носите един и същ стар костюм отново и отново и в крайна сметка ще станете повод за подигравки.

Да, един изтънчен мъж ще иска да инвестира напълно в себе си с няколко различни костюма за всеки повод!

Ако вече сте срещнали такъв мъж, разберете как да го омаете с парфюм на първа среща.