Приятелката на загиналия полицай в Бургас просълзи всички с признание

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

На 25 август в рано сутринта в Бургас автобус с нелегални мигранти катастрофира и буквално помля патрулка с двама полицаи в нея - Атанас Градев и Йордан Илиев. За съжаление, лошите новини били ясни веднага, служителите на реда са загинали на място.

За семействата и близките им това събитие променя живота им завинаги. Защото те няма да се приберат повече у дома, но любимите им хора все още ги чакат... Атанас и Йордан срещнаха смъртта си, изпълнявайки заповед, както е било възможно и доказаха, че полицейската професия понякога означава да излезеш от вкъщи и да си готов да не се върнеш повече.

Годеницата на Йордан - Светлозария Кидерова просълзи всички със своето признание в социалните мрежи: "Чакам те да се прибереш! Ти беше най-доброто, с което ме дари съдбата! Ти беше мой учител, моя подкрепа, мой приятел и любим! Ти ми беше всичко. Твърде добър за този гаден свят! Твърде принципен и всеотдаен. Имахме толкова мечти…Винаги ще те нося в сърцето си! Чакам те да си дойдеш вкъщи, мили мой! Чакам те!".

По случая тече следствие, като до момента са задържани 5-ма души, сред които и 15-годишен сириец, за когото се твърди, че е бил шофьорът на автобуса, превозвал нелегално мигранти през България. Все още обаче възрастта му не е потвърдена и има спекулации по този въпрос.