Моля, боклуците в коша

icon
Sofialive.bg

Дойде време за пролетно почистване и защо да не съчетаеш полезното с хубавото. Коалицията „За да остане природа в България" стартира серия от почиствания на няколко красиви защитени места из страната, а чистачите са (разбира се) доброволци. Териториите, които неправителствените организации и гражданските групи са набелязали са Камчийски пясъци, Иракли, Корал, Беласица и Пирин. Организаторите осигуряват всичко необходимо - ръкавици, чували и транспорт за извозване на събрания боклук, но нито една торба не е излишна.

Първата акция е на 28 май от 10:00 до 13:00, а мястото е Камчийски пясъци. Сборният пункт е от северната страна на устието на река Камчия.
Втората дестинация е добре познатият ти плаж Иракли, а почистването ще се проведе от 3 до 5 юни.
От 4 до 5 юни си добре дошъл и на Корал, където освен плажа, ще се почисти и целият район отзад и блатото. Сборният пункт е при сърф училището, което се намира по средата на плажа.
Камешнишките водопади в природния парк Беласица са също сред избраните локации. Датата е 4 юни, като сборната среща е от 12 в центъра на с. Камена.
Почистването на Национален парк Пирин е планирано чак за периода от 29 август до 6 септември, като ще бъдат осигурени места за къмпингуване и вегетарианска храна срещу символичната сума от 10 лв.

Можеш да откриеш повече информация
за отделните акции на следните страниците:

Камчийски пясъци

Иракли

Корал

Камешнишки водопади

Национален парк Пирин


 

Ресторант