Танцова компания Илиев със специални концерти

icon
Sofialive.bg

Тази новина е специално за теб, ако харесваш традициите на българската музика и танцовото ни изкуство, на майсторството на народните танци, интепретирано през призмата на модерния танц. Танцова компания "Илиев" вече десет години представя традициите и съвременните течения на танцовото изкуство. И за да отбележи този юбилей, те кани на двата си празнични концерта, които ще включват и нова музика.

извън рамки image
Сцена от Извън рамки

Първият е още на 1 декември от 19:00 в залата на театър "Сълза и смях". Спектакълът се нарича Извън рамки, а за пръв път в представлението танцовите миниатюри ще бъдат изсвирени на живо. Музикалният ансамбъл ще включва Констанин Владигеров (композитор и пианист), Александър Владигеров (тромпет), Недялко Недялков (кавал) и Стоян Янкулов-Стунджи (перкусии).кой открадна чипса image
Сцена от Кой открадна чипса?

На 8 декември ще се насладим на музиката на друг талантлив млад творчески тандем - композиторът Светослав Кърпаров и по-малкият му брат Владимир Кърпаров (соло саксофон) ще украсят с мелодиите си детския спектакъл Кой открадна чипса?, отново в театър "Сълза и смях", отново с начален час 19:00. Шестте пиеси, специално създадени от живеещите в Берлин братя, представляват смесица от класика, джаз и традиционно българско звучене, като чудесно допълват сценария на постановката. Хореографията на Петър Илиев ни въвлича в мистериозна приключенска история, която се разгръща в обикновено българско училище. Изправени пред сложна загадка, малки детективи преминават през поредица от комични недоразумения, срещайки различни животинки и дори странни извънземни.

И двата спектакъла обещават незабравими емоции, а билети могат да бъдат закупени от касата на театър "Сълза и смях" и на този адрес.

Вече вървят градски легенди за това място, честно