Денят / Нещо ново

София иска да я опишеш в 14 реда

Писателят Иван Димитров иска ти да проявиш креативност и любов към добрата стара столица

Малко позакъснели, като снегорини на магистрала, ти съобщаваме, че още имаш възможност да се включиш в конкурса на писателя, поет и драматург Иван Димитров и издателство Жанет 45 - Опиши София в 14 реда. Конкурсът стартира на 2 януари и ще завърши на 16-и този месец, а всичко, което трябва да направиш е да се сдобиеш с най-новия роман на Иван - Софийски дует, който на страница 309 завършва с 14 празни реда. Именно на тях може да проявиш творчество и да опишеш любимата ни столица, както ти душа иска. След това трябва да снимаш произведението си и да го изпратиш на sofiiski_duet@abv.bg, както и да цъкнеш една-две от снимките в социалните мрежи. Специално жури ще избере първите трима, а наградите са чест и слава и финансов бонус. За всичко останало може да научиш тук

sof_duet image

Освен горната приятна новина ти подсказваме, че самият Иван Димитров ще направи мини турне, което стартира на 11 януари и ще продължи до 16-и, а щастливците, които ще го посетят, ще станат свидетели на пърформанса му Лууп четене, с включени части от романа Софийски дует и няколко разказа от сборника Силата на думите, който ще бъде публикуван тази година. Ето и точните дати и градове, включени в турнето:

Велико Търново, бар Hipster - 11 януари
Габрово, галерия Орловска - 12 януари
Шумен, кафе клуб Делфина - 13 януари
Варна, книжарница Параграф 22 - 14 януари
Русе, книжарница Хеликон - 16 януари

Текст Михаела Самарджиева / Фотография Михаил Михайлов

реклама

Цифром и словом

89

градуса под нулата по Целзий е най-ниската измерена температура изобщо, откакто хората мерят температури. Регистрирана е на руската антарктическа станция "Восток", разположена високо на леденото плато в центъра на континента.

виж всички

ПОДаРЪКА

Танцов пъзел Таратанци
Танцов пъзел Таратанци

Цена: 73 лв.

Поръчай играта с основни танцови стъпки на български хора оттук - http://taratanci.com/online_shop/

виж всички
реклама

Най-четени