FISSION - за наука без граници

icon
Sofialive.bg

Международният фестивал FISSION се организира от група ученици с идеята да създадат платформа, която да популяризира науката сред младите в България и да се разбие този стереотип, че учениците, които се занимават сериозно с наука са скучни. И искат да дадат на заинтересованите възможността да се занимават с наука извън ограничаващите стени на класната стая.
fission image

Самият фестивал ще се проведе на 21 и 22 април в Американския колеж в София. Ще се състои от три основни части:
1. Ученици, които ще представят свои експерименти или модели. Ще има и жури, съставено от международни специалисти, което ще избере най-добрите проекти във всяка категория.
2. Лекции на най-различни теми. От най-новите разработки в науката до съвети за младите, които искат да се занимават с наука.
3. Работилници на разнообразие от фирми, които ще запознаят участниците с новостите в индустрията.
science image

В момента търсят ученици между 8 и 12 клас, които да представят свои проекти, както и спонсори и всякаква друга подкрепа. Учениците, които искат да участват могат да разберат повече за събитието на официалния сайт, откъдето става и записването, или на Facebook страницата на събитието. Разбира се то ще е отворено за всички, ако просто искаш да отидеш да гледаш. Ето и мейл за контакт с тях: fission.acs@gmail.com