Половин милиграм никотин

icon
Sofialive.bg

Проектът Beautiful Faces of Syria (Красивите лица на Сирия), зад който стоят Ниили и Кристиян, ви кани на официалното представяне на сирийският филм “Половин милиграм никотин”, на режисьорът Мохамад Абдул Азиз, когото българската публика вече познава от “Дамаск с любов”. Прожекцията ще се състои на 21-ви януари от 17:00 в столичния Дом на киното.

“Половин милиграм никотин” е провокативен и интелигентен филм, в който главните герои се опитват да се преборят с емоционални и духовни предизвикателства по свой начин.

halfmgnicotine. image

Три преплетени истории, в които хлапе попада случайно в дома на луксозна проститутка, която с умиление си спомня за отминалите години. Паралелно с това християнско момче и мюсюлманско момиче са изправени пред трудното решение дали платоничната им любов да продължи. А измъчван от угризения таксиметров шофьор, убил дъщеря си, многократно се опитва да се самоубие, но все намира причина да отложи смъртта си.

halfmgnicotinе. image

Организаторите на събитието са подготвили и специална изненада, свързана със сирийският фолклор. Но каква е тя, гостите ще разберат, ако посетят събитието.

 Събитието е част от официалната програма на Sofia MENAR Film Festival.


Можеш да следиш събитието “Половин милиграм никотин” във Фейсбук тук.

От редакторите

Food & Music