От Tinder до конкурент на LinkedIn: Представяме ти Ripple!

icon
Sofialive.bg

Каталожното избиране на (секс) партньор е факт, независимо дали си падаш привърженик или противник на Tinder идеята. И в двата случая този механизъм за свързване на хората завладя света и съвсем логично се разпростира и в друга ниша.

Бивши служители на Tinder се събраха, за да обединят знания, креативност и нечия друга креативност (така де!) в новото приложение за професионален networking – Ripple.

То ще работи на почти същия принцип с плъзгане наляво и надясно, представяйки хората кариерно. В приложението ще можеш да видиш предишния опит, уменията, образованието и общите ви контакти с въпросния потребител, като същевременно това няма да е изолирана от останалите социални мрежи среда. Онова, което ще е революционно за апа, е възможността да сканира лицето на човек, като така бързо да намира неговия Ripple акаунт.

CEO позицията заема амбициозния Ryan Ogle, който се цели да детронира номер едно социална мрежа за професионални контакти LinkedIn:  „Искаме да построим точно обратното, мрежа, в която потребителят е на първо място, събирайки го с хора с възможности“. Онова, което смята, че ще е предимството на Ripple, е механизмът на приложението, който помага хората да бъдат свързвани само с релевантни на тяхната сфера на дейност личности, а не с кого да е.

Ripple e достъпен за сваляне както за Android, така и за iOS.

От редакторите

 

Нощен клуб