7 съвета за по-голяма ефективност

icon
Sofialive.bg

Стартът на нова година винаги е вълнуващ. За много хора това е начало - цяла година, пълна със съвсем нови възможности. Ако имате нужда от ново начало - това е перфектното време.

Световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси съветва да се възползваме максимално от 2018-та година и дава седем съвета как да бъдем по-ефективни през нея. Той ще бъде в България  на 19 февруари в рамките на последното си световно турне. Тогава ще представи най-популярния си семинар “Maximum Achievement 2.0”. Билетите вече са в продажба, а до петък (19.01) са с намалени цени!

Трейси, освен лектор и консултат, е автор на 70 бестселъра, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно той консултира 350 бизнеса в световен мащаб и води семинари пред над 5 млн слушатели.

Ето и неговите 7 ключови съвета за ефективност:

1. Задайте целите си за 2018 г.

Съвсем логично, преди да постигнете целите си, трябва ясно да знаете какви са те. Те трябва да са по-различни от стандартните новогодишни резолюции, които забравяме във времето до февруари. Трябва да бъдат конкретни сериозни ангажименти. Всичко зависи изцяло от вас - може да ги обвържете със здравето си, взаимоотношения, кариера и каквото вие прецените. Важното е да изберете такива, които са важни за вас и да ги следвате стриктно, за да ги постигнете.

2. Помнете, че не сте “заклещени”


Не сте дърво - винаги, когато нещо не ви харесва, можете да действате да го промените. Твърде много хора остават в неблагоприятни за тях ситуации, защото смятат, че нямат възможност да избягат. Реалността обаче е, че вие управлявате живота си - там, до където сте стигнали, и хората, с които сте обградени, зависят изцяло от вас. През 2018-та поемете контрол над живота си и се движете към това, което ви носи удовлетворение и щастие.

3. Дисциплинирайте се

Всичко може да бъде преодоляно, стига да имате дисциплина. През тази година бъдете по-решителни и не забравяйте, че единственото, което стои между вас и успеха ви, сте самите вие.

4. Самооценявайте се

Това е качество, което много малко хора притежават - да поставят честна самооценка. Важно е да знаете кои са слабите и силните ви страни и ако не можете да се справите със слабите, поне да знаете как да ги владеете, а силните - как да използвате във ваша полза. Отделяйте време да спрете и да си направите самооценка, като използвате тази информация, за да надграждате над себе си.

5. Научете се да казвате “Не”

“Да” не винаги е правилният отговор. Не се поставяйте в ситуация, в която да се чувствате виновни, че сте се съгласили за нещо, което не ви кара да се чувствате добре. За да постигате целите си, често ще се налага да отклонявате по-маловажни възможности, за да направите място на онези, които наистина си заслужават.

6. Делегирайте задачи

Точно както не всяка задача изисква “Да”, така и не всяка изисква личното ви внимание. Много възможно е хората около вас да имат силни страни, с които да могат да се справят със специфични задачи. Добрите лидери знаят как да разпознават тези страни и да делегират задачите по най-ефективния начин.

7. Започнете на чисто в живота си

Бъдещето може да дойде в различни форми и никоя от вас да не ви се струва добре. Всичко се случва, както се казва - може да имате здравословни проблеми или емоционални, които ви пречат да се наслаждавате напълно на живота.

Каквото и да се случва в живота ви, Брайън Трейси съветва през 2018-та “да почистите къщата” и продължите на чисто.

Ако съветите на Трейси са ви били полезни и сте вдъхновени да започнете да ги прилагате още от днес, не пропускайте да се срещнете с него на семинара му на 19.02 в София. Можете да вземете билети до петък, 19.01. от тук.

А тук можеш да се запознаеш с един ефетен фотограф.

Bar & Diner