Оригинални летни напитки с кафе

icon
Sofialive.bg

Лятото е сезон за експерименти, забавления и приключения.

Едни се решават да скочат с бънджи, други да пътуват на стоп или да нощуват на брега на морето, a ако сте от онези, които не са фенове на динамиката, но искате да се сблъскате с нови предизвикателства, направете си някоя оригинална и разхлаждаща напитка…с кафе.

Негово Величество кафето винаги е било всеобщ фаворит и все по-често хората избират да  консумират всякакви негови вариации, пред студените чайове и натуралните сокове.

Предлагаме ви 3 оригинални напитки с кафе, които са перфектни за този сезон:

Шоколадово ледено кафе
Тази напитка се приготвя изключително лесно.
Просто разтопете малко натурален шоколад на водна баня. След това го сипете във висока стъклена чаша и към него прибавете една супена лъжица ром и настъргани парченца портокал. Върху тях изсипете кафето. Оставете готовата напитка да престои няколко часа в хладилника и добавете към нея натрошен лед.

Шейк от кафе
За този вкусен шейк са ви необходими прясно мляко, шоколадови бисквити, банан, кафе и мед.
Разбийте добре с кухненски робот банана и към него добавете млякото, меда и кафето. Натрошете шоколадовите бисквити отгоре може да прибавите и бита сметана. Сложете в хладилника за няколко часа.

Капучино с бонбони

Вземете шоколадови бонбони с ром или черешов ликьор и ги смачкайте така, че да се получи каша. След това я разпределете във формички за лед и я приберете в камерата за известно време.
Получените ледени бонбони прибавете към студено капучино.

А тук можеш да прочетеш кои са най-дразнещите навици в офиса