Топли напитки за студени дни

icon
Sofialive.bg

Домашен топъл шоколад
Какво по-хубаво от това в студените есенни  дни, когато навън вали дъжд, да се поглезиш с нещо топло и сгряващо. Едно от вкусните и лесни напитки, които можеш да забъркаш с домашни условия е традиционния  домашен топъл шоколад. За него са ти нужни само черен шоколад, шоколад и прясно мляко.


Греяно вино

Червеното вино е не само вкусно, но и една чаша вечер е и полезно. А греяното вино есенно и зимно време си е почти задължително. А вариантите с мед и лимон, например, или с черен пипер дори се смятат за лек за настинки. Подсилва имунната система, повишава тонуса и сгрява. А изключително вкусно е и греяно вино с ябълки и канела. Вариациите са много, а от теб зависи кой ще забъркаш. Без значение на кой ще се спреш, уверяваме те, че е много полезно и ще те сгрее бързо в студените дни.


Меден горещ пунш
Ако пък си любител повече на коняка, отколкото на виното, ти препоръчваме така наречения „меден горещ пунш“. За него ще са ти нужни коняк, лимонов сок, мед и вода.


Ирландско кафе

Уиски, сметана и кафе. Хем сгряващо, хем събуждащо. Какво повече му трябва на човек? Както казва джазменът Алекс Левин:
„Само ирландското кафе осигурява в една-единствена чаша четирите най-важни хранителни групи: алкохол, кофеин, захар и мазнини"


Chocolate Kiss
Ако обичаш горещия шоколад, но ти е омръзнало и искаш малко да разнообразиш – това е твоята напитка. Ликьор, горещ шоколад, сметана и шоколадов топинг ще задоволят жаждата ти за нещо различно и топло в дъждовното и студено време.



Автор: Евгения Тошева

А тук можеш да прочетеш за хороскопите и човешката наивност