Наръчник на фалиралия студент

icon
Sofialive.bg

Студентският живот далеч не е толкова сладък, колкото изглежда отстрани, а самостоятелността, която идва с изнасянето от дългогодишното ни „вкъщи” и преместването ни в новия дом понякога тежи доста. Дали заради бюджета, който все по-често изчезва, тъй като праха за пране е свършил или заради изгорялата лампа в хола, портмонето на студента често олеква. Да, в хладилника има три вида водка, две бутилки вино, които са полупразни и два пръста уиски. НО, на рафтчето отредено за храната, се мъдри само и единствено едно бурканче мухлясала лютеница, което стои за разкош. По дяволите, май наистина не трябваше да ходим на онзи готин бар точно сега и онези скариди в масло бяха колкото вкусни-толкова и излишни за този момент.

Съветите, които предоставям са на базата на личния опит. Две съквартирантки в борба за оцеляване. Брашно, вода, ориз и сладолед от миналата година, който е по-замръзнал и от Лео ди Каприо в Титаник.

И ако все още всяка вечер усещате топлината на сготвената от мама супа, е, тази статия не е за вас.

Fancy тостове

Няма по-скучна храна от тостовете с artificial чедър, който най-вероятно е смесица от пластмаса и полиуретанова пяна за уплътняване. НО! Просто е. Изберете тостерен хляб, който най-много обичате. Вместо да сложите масло на едната филийка и едно резенче чедър, можете да избягайте от basic рецептата на банкрутиралия студент. Намажете и двете филийки с масло или крема сирене и сложете по две слайсчета кашкавал. С малки стъпки към не чак толкова сухата храна. За още по-fancy завършек- таратор. Две кисели млека, две краставици, малко копър и чесън са може би най-евтината, но и най-задоволителна добавка към тостовете.

MUG CAKE- Кексче в чаша

Брашното е на дъното на пакета. Хладилникът държи в обятията си само едно единствено яйце… Но- течният шоколад си стои все толкова пълен на шкафа. Не, няма хляб за пържени филийки.


Вземете любимата си чаша, за да направите десерта още по-приятен за хапване. В чашата сложете едно яйце и една супена лъжица течен шоколад. Разбъркайте добре и добавете една супена лъжица брашно, докато не се получи хомогенна смес. 2 минути престой на този шедьовър в микровълновата е нужен за ощастливяването на един студент.

Нудълс и пак нудълс.

Абсолютно бързите за приготвяне, но и също толкова неполезни китайски спагети, могат да се превърнат в нещо повече от изкуствен бульон с някакво си дълго фиде. Нужни са само още малко продукти. След приготвянето на спагетите, към тях можем да добавим всичко- сварено яйце, зелен лук, кашкавал, някакъв вид шунка или бекон. Не е точно като за Master Chef, но е доста по-вълнуващо от овкусена вода.

Моят дом е моята крепост, а моят съквартирант е моят най-верен другар.

Стига с излишното задълбаване в кулинарната част. Животът не е само ядене. Всъщност, може би е, но не и за фалиралия студент. Другарчето по стая или апартамент е може би човекът, който най-често усеща вашата болка от липсата на домакинска хартия и салфетки. Да, той е онзи, с който заедно използвахте тоалетна хартия за избърсване по време на хранене. Така че в тежките финансови мини кризи, не забравяйте, че има един другар, който винаги е с вас. Да, може да имате четири лева в джоба, а той осем, например, но дванайсет е повече и от двете. „Общ” бюджет в затруднените моменти не е нещо от което трябва да се срамуваме, а напротив. Втори курс и кренвирши с кашкавал може би някой ден ще се превърнат в „На 28 и среща на по чаша розе и октопод.”

 

Автор: Deynah

А тук можеш да прочетеш защо да дойдеш в столицата струва 3000 лв.