Най-добрите места за снимки в София

icon
Sofialive.bg

София е един от най-вдъхновяващите и непредсказуеми градове с невероятно свежа и различна енергия.

Поради тази причина надали има човек, който поне веднъж да не е искал да я обиколи с фотоапарат в ръка, създавайки запомнящи се градски кадри с арт фрагменти.

Един от основните фактори за добра фотография (освен познанията, талантът и приличната фото техника) е изборът на място.

Ето защо ние, от Sofia Live, сме ви подготвили един примерен списък с приятни кътчета в столицата, където може да развихрите вашия творчески (фотографски) потенциал.

Къщата с ягодите на улица “Сан Стефано”

Една от най-красивите стари къщи в София, която винаги ще е обект на възхищение и вдъхновение. Изключително подходяща е за фон на портретни снимки.

Биологическия Факултет


Частичната му готическа мистерия е наистина примамлива както за начинаещи, така и за напреднали фотографи.

Борисовата градина

Отново едно комерсиално, но любимо място.

В Борисовата градина могат да се направят снимки в разнообразни стилове - от готик/приказни портретни фотосесии, до семпли, но симпатични фотоси на водните лилии или някое случайно преминаващо животинче.

Булевард „Витоша”/Графа

Неизчерпаем източник на идеи за един фотограф. Перфектен избор за street снимки.

Мостът на влюбените

Ако искате да направите добри нощни снимки със сигурен ефект боке - това е мястото!

Зимната градина на двореца

Това е едно от райските кътчета в столицата и е подходящо за всякакви снимки - семейни, артистични, официални или такива, които ще отидат директно в инстаграм.

“Made in blue”

Няма как да пропуснем тази уникална синя постройка.

Заведението винаги е било обект на интерес за много фотографи без значение от сезона. А като прибавим и нестандартния му интериор (всяка стая е обзаведена и декорирана по коренно различен начин), резултатът е равен на творческа експлозия.

Ателиетата по улица „Шишман“

Тази улица е пълна с всевъзможни арт ателиета, от които ръчно направени джунджурии примамливо надничат и красят витрините им. Те са перфектният фон за една весела портретна снимка с приятели или пък за непринудено запечатан кадър, уловил късче от нечие творчество.

Почти всяка една централна улица

Всъщност на пръв поглед малките централни улички са скучни и дори меланхолични. Но ако имаш достатъчно набито око, ще забележиш,че на повечето от тях има поне по една старинна къща, дървена или метална врата с интересен дизайн или пък някое кокетно кръгло прозорче на последния етаж на кооперация. Декорациите и цветята на первазите и графитите, изрисувани на почти всяка кооперация, също са предпоставка за обещаващи street фотографии.

Народен театър „Иван Вазов“

Няма как да пропуснем в списъка това място. Народният театър е, може би, едно от най-популярните кътчета за снимки, тъй като съчетава в себе си аристократична изтънченост, стрийт нотка и бохемска артистичност. Тук всеки може да открие своя идеален обект на вдъхновение.