Как да се настроим на есенна вълна?

icon
Sofialive.bg

За повечето хора лятото, е най-хубавото време на годината и то не само заради заветната отпуска и предполагаемата плажна или планинска идилия.

Лятото носи със себе си едно блажено, измамно безвремие, което може да те накара поне за малко да спреш да мислиш за работа и да внесеш малко повече усмивки (или слънчево изгаряне) в ежедневието си. Перфектното време за мимолетни запознанства (имащи шанс за прераснат в нещо повече), романтични вечерни разходки...или окончателно отсвирване на някоя стара любов.

Но септември вече е на прага ни и щем, не щем трябва да отпратим отпускарския период и да се върнем в динамичната, делнична реалност. В измерението, където мързела никога не е на почит, а задълженията пируват на наш гръб.

Да преминем към фаза "Есен", не винаги е толкова безпроблемно, защото лятната носталгия често ни разсейва и някак не искаме да повярваме,че до новия сезон на почивките ще трябва да почакаме цяла година.

Предлагаме ви няколко идеи как да се настроите успешно на есенна вълна без излишна драма и меланхолия:

1. Спрете да се държите, все едно още сте на почивка

Лятото си отиде. И колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-лесно ще ви бъде да сте продуктивни и съсредотичени в офиса. В началото, може и да си мислите,че сламената шапка, морските крещящи бижута или грамадната туристическа раница ви правят готини и оригинални докато работите, но всъщност отстрани ще изглеждате доста нелепо. Сигурно ще има моменти, в които ще искате да хванете първия влак и да удължите ваканцията си с още две седмици, но не ви го препоръчваме. Освен ако не искате да останете безработен за неопределено време.


2. Не говорете постоянно за това къде сте били

Със сигурнот няма нищо лошо в това да разкажете на приятелите, колегите и роднините си колко много сте се забавлявали през лятото, но ако обяснявате всичко с хиляди досадни подробности при всеки удобен момент, накрая ще потънете в излишна носталгия и само ще изнервите всичко около вас. Почивката ви може и да е била страхотна, но сега е време да се върнете в обикновеното ежедневие и да се заредите с нужната енергия и мобилизация.

3. Не планирайте от сега какво ще правите през следващото лято

Ние не сме господари дори на утрешния ден. Ето защо дори да имате някакви грандиозни планове за следващото лято, оставете ги за пролетта.

Да потънете в пътешественически блянове още от септември, може и да ви изглежда като перфектното бягство от реалността, но в един момент със сигурност ще ви изиграе лоша шега.

Без да се усетите, ще прекарвате часове наред в туристическите сайтове, ще търсите самолетни компании предлагащи билети на разумни цени и ще събирате безброй мнения коя дестинация в крайна сметка да изберете.

Постарайте се да живеете в настоящето и да приемете с усмивка динамичния септември и той ще ви се отблагодари с цветна палитра от вдъхновение и красиви емоции. Дори и делничната динамика може да притежава чар, стига да я преоткриете.