Седмичен афиш / Фестивали

CAMP Festival

Електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс

Тази година ще се проведе петнадесетото издание на международния интердисциплинарен фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс или накратко CAMP, като тази година ще се проведе в София, в сградата на Fabrica 126 (бул. Мария Луиза 126) между 22 и 26 май. Две са датите, на които трябва да присъстваш непременно - 24 и 26 май.

yoana image

Това ще е един българо-немски артистичен и изследователски проект, който ще срещне известни имена от българската и немската сцена. Фестивала предлага интерактивна лаборатория за музиканти, изпълнители, визуални и интердисциплинарни артисти. Всяка година CAMP е на различно място и участват различни групи от международни артисти.

fried image

Събитието на 24 май е със заглавие Surprise Action Night и е от 18:30. Под формата на презентационно-дискусионен форум ще се даде сцена за изява на всички 15 артисти, които участват тази година - от Германия и от България. Те ще имат възможност да представят работата си и проектите, върху които са работили досега, работят в момента и планират за в бъдеще.

thomas image

Последният ден от фестивала, а именно 26 май е отреден за Live Performances Night, когато ще се представят резултатите от съвместните творчески търсения на всичките 15 артисти, случили се в рамките на фестивала. Резултатите ще бъдат под формата на аудио-визуални опити, смесени с танц, лирика и други вербални и невербални видове комуникация. Очаква те експериментална вечер, търсеща нови артистични форми на изразяване, които някак не се вписват в конвенционалните разбирания и представи.

За пълната програма и повече информация за фестивала отиди на неговия сайт или Facebook страница.

Вход свободен

реклама

Градски тип

Васил Читанов

Най-хубавото е да се изправиш пред публика, която не познаваш


ФИЛМИТЕ
Последно гледах
 доста неща, не помня точно, но Helldriver е един от най-великите филми, на които съм попадал! Tokyo Gore Police, Cold Fish и Visitor Q също са жестоки.
Най-големият актьор за мен е
Владо Пенев! Страхотна лигня и аристократизъм в едно, най-добрият е!
Харесвам режисьори като
 Joon-ho Bong, Sion Sono,Takashi Miike.
Няма по-глупав филм от
... абе, сложи 95% от Холивудските филми, които ни заливат и ни казват как трябва да се живее.
Много се смях на
 едно меме в 9gag.Планирам да видя Япония. Държавата, де (смее се).

МУЗИКАТА
Обикновено слушам
 експериментална електронна музика или инди групи.
Никога няма да ми омръзнат
Aphex Twin, Julian Casablancas, Grimes, Radiohead (въпреки,че ги отказах преди години) или 16-битова музика от видеоигри.
Любимата ми група/ изпълнител/ композитор в момента са Julian Casablancas и Grimes.
Най-добрият концерт, на които бях, е този на Plaid.
В София искам да дойдат
 Aphex Twin.

ТЕАТЪРЪТ
Ходя на театър, защото
 има нещо в него (смее се).
Пиесата, която най-много ме впечатли, е
 Психоза 4:48 на Деси Шпатова, с Иво Димчев и Снежина Петрова. Едно от най-великите неща, които съм гледал е, а и съм голям фен на Иво Димчев. Постановката е по текст на Сара Кейн, който е с много разпилян сюжет, много е несвързан, но показва хипотетично какво ти минава в съзнанието непосредствено преди да се самоубиеш. Беше нещо средно между пърформънс и театрално представление.
Друго представление
, което съм гледал много пъти, е Арт с Владо Пенев, Иван Петрушинов и Атанас Атанасов в МГТ “Зад канала“. Истинско удоволствие е да гледаш тези хора.
Обичам текстовете за театър на
Пинтер, но наистина не знам дали е доказуем на сцена. Чехов също, разбира се.
Последно гледах
 Фест на Иво Димчев на видео.

Текст Ивайло Александров/ Фотография Венета Паунова

виж повече
реклама

Най-четени