Костенурките Нинджа

icon
Sofialive.bg

Бас ловим, че и ти си си мечтал да бъдеш супергерой и да разгромяваш лошите с гръм и трясък. Няма да питаме за тайната ти суперсила, но сме сигурни и в още нещо: почти е невъзможно като хлапе да не си зяпал с възхита Костенурките нинджа. Да, точно онези четиримата, които живеят в канализацията, кефят се на модерната музика и цветните маски и са недосегаеми, когато става дума за бойни изкуства. И се тъпчат с пица. Още веднъж ще поблагодарим на Бога на комиксите, задето е дарил Питър Леард и Кевин Ийстман с повечко талант и гениалните им умове са родили оригиналните герои от историята.

ninja_turtles_01_800

Помниш имената им нали? Как да ги забрави човек: Леонардо, Микеланджело, Донатело, Рафаело и за цвят Сплинтър - техният учител. А ако историята е вече малко поизбледняла в главата ти, време е да я припомним, но с малко по-различен привкус. Четирите костенурки всъщност участват в така наречения Проект Ренесанс - култивиране на мутаген с лечебни свойства. Както при всички филмови лабораторни изследвания, винаги има поне едно неизвестно и Костенурките нинджа хич не се цепят от правилото. За какво говорим: лабораторията с мутагена е разрушена и той влиза в контакт с четиримата ни любимци, като ги превръща в хуманоиди.

И така, Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело, обучени от Сплинтър (Дани Уудбърн) на нинджа-техники, влизат в битка с лошите, за да защитят Ню Йорк от клана Фут и техния лидер Шрьодер (Тохору Масамуне). Те обаче не остават незабелязани - вижда ги Ейприл О’Нийл (Меган Фокс), репортер за новините на Канал 6, чийто покоен баща всъщност е бил начело на проекта. Ейприл връща спомените си към 1999, когато Проект Ренесанс е бил в развитие и открива, че четирите мутирали костенурки са онези, за които тя се е грижила в лабораторията на баща си.

ninja_turtles_02_800_01

Има и още едно ненарушено правило: начело на проекта били двама души - бащата на Ейприл и Ерик Сакс (Уилям Фикнър), като вторият се оказва, че е от отбора на лошите. Сакс, разбира се, е жив и заедно със съмишлениците си крои планове за разпространение на смъртоносен вирус в Ню Йорк. Неговата цел е да предлага мутагена като лек срещу заразата, а за това са му необходими нашите нинджа-приятели, които съдържат мутагена в кръвта си. От там нататък следват ожесточени битки и напрегнати моменти, но ние спираме дотук, че както сме тръгнали, няма да ти оставим нищо за изненада. Макар че... да гледаш Костенурките нинджа на 3D си е само по себе си вълнуваща работа.

с една дума
НИНДЖА. Нинджите са тайни агенти или наемници от феодална Япония, обучени в изкуството на Нинджуцу, които владеят умения като шпионаж, саботаж, илюзия, убийство и други. Думата се изписва с цели два йероглифа: нин (търпя, скривам, донасям, правя) и джа (човек).


 {{trailer}}

 Текст Деси Мирчева