КПД-0

icon
Sofialive.bg

КПД-0 бяха едно от по-интересните явления на софийската ъндърграунд сцена. Пънкарски, шумни, алтернативни, различни, за 15 години (не)съществуване успяха да вдигнат шум и да посеят стружки там, където днес газят наследници на групата (банди като Brond, Krallar, Corecom са само част от имената, в които са замесени герои от КПД-0).

винил кпд-0 image

Отдавна заковали бандата на кота нула, сега Шентов, Петър и Еленко се прегрупират за един последен залп на 26 май в малката зала на клуб Mixtape 5 - девет години след последния си концерт. Има и специален повод - КПД-0 ще се наредят в списъка с родни банди с винилово издание. Лейбълите Ugly and Proud Records и Amek Collective ще съживят две от култовите издания на групата, като ги издадат на двоен винил. Плочата ще включва II (2002) и ЕР-то Зад стените на голямата къща (2004), които в момента можеш да слушаш само в Bandcamp. Изданието излиза в ограничен тираж от 154 бройки, а всяка корица е проявена на матова фотографска хартия и ръчно-залепена на предния панел. Така де, ако се прави нещо, се прави със стил и отношение.

Специален гост на концерта ще бъде Гурко от Анимационерите с диджей сет. Вратите отварят в 21:00, а билетът струва 10 лева.