Не ти вярваме

icon
Sofialive.bg

Тези няколко реда нямат за цел да те научат как се прави, макар и да вмъкнем два-три съвета по-надолу. По-скоро искаме да ти припомним, че за вкусотии винаги има време! Работиш много, прибираш се късно или имаш задачи на компютъра у дома - и това да ни кажеш, и друго да измислиш, не вярваме, че не можеш да се справиш с една... тиква. Бързо, лесно и адски вкусно решение за студените есенни дни, когато си вкъщи с чаша топъл чай и приглушена светлина от запалени свещи. В тази обстановка и най-гадните задачки стават в пъти по-приятни.

pumpkin1_1024

А сега, тиквата. Преди всичко трябва да отидеш до магазина и да си купиш. Някои ентусиасти белят тиквата и я нарязват на парченца, но ние я измиваме добре и оставяме кората, където й е мястото. След това я разрязваме и премахваме семките, а после я разделяме на по-малки парчета. Нареждаме в тавата и всяко парче намазваме с малко мед, а отгоре поръсваме с кафява захар. Ако обичаш орехи и/или канела, наръси отгоре. Накрая сложи вода в тавата (внимавай, да не полееш меда и захарта, защото така ще отмиеш част от тях) и бързо във фурната. Цялата сложнотия е всъщност много проста и става за десетина минути, и то ако се размотаваш. А сега можеш спокойно да си вършиш каквото там важно имаш у дома, докато мяташ по едно око на вкусотията в тавата. Нужно й е доста време, за да хване коричка, но ние винаги чакаме търпеливо, защото я обожаваме. Да ти е сладко!

Холивудската усмивка вече не е на мода, а вярната дължина на полата е под коляното