На Коледа по италиански

icon
Sofialive.bg

Докато чакаме с нетърпение улиците на любимата ни София да блеснат в празничния дух и внимателно да прикрият дребните й несъвършенства, наостряме очи и уши как може да заблести нашата празнична трапеза и как да организираме максимално леко коледните и новогодишни обедни, вечерни, а защо не и целодневни събирания с любими, близки и роднини. Ние от Sofia Live горещо ти препоръчваме панини бар Ciccione.

ciccione image

Знаеш, че сме им истински фенове, а когато постите вече свършат, определено ще имаме нужда да се обърнем към обилния им избор от колбаси, пушени меса, най-различни и отбрани сирена, зрели по топлите мандри на Италия. Екипът на Ciccione отдавна се е доверил на качествата на италианската храна и успешно ни убеждава в нейните предимства. Ако досега не си се уверил, че италианците са голяма работа в кухнята, отбий се до някой от трите панини бара, избери сред широката гама висококачествени месни и млечни продукти, пастети, хлябове и първокласни вина и ще си говорим пак. А сега нека погледнем към витрината им с неустоими деликатеси.

ciccione image

Месата и колбасите на Ciccione са най-различни, като общото при тях е внимателното отглеждане на животните и прецизната селекция и обработка на месото след изсушаването му. Деликатесите се приготвят по традиционни рецепти, датиращи от няколкостотин години, изпитани с времето и гарантиращи запазване на отлични вкус и аромат на месото и колбаса. А тъй като в Ciccione не работят с ограничаващи разфасовки, сам определяш какъв грамаж от кой колбас ще опиташ. Така всеки може да подбере оптималната палитра месни продукти спрямо желанието и бюджета си.

ciccione image

По същия начин стои и въпросът със сирената и млечните продукти в Ciccione. Дали ще заложиш на пушеното провалоне, белунското пиаве, меката горгонзола или фамозното пармиджано реджано, можеш да си сигурен в отличното качество на продуктите и автентичния италиански вкус. Всички сирена се приготвят по оригинални рецепти в екологично чисти региони и зреят в естествена среда, което им придава богатство и неповторимост на вкусовите качества. А и няма да ти се налага да си ги режеш сам.


ciccione image

Разбира се, няма как да пропуснем хубавото вино за празничната трапеза. Ciccione залагат на принципа, че квалитетното питие не е задължително да е недостъпно за клиента. Затова и в палитрата им червени и бели вина, пенливо вино и розе цените варират между 15 и 25 лева, а качеството остава безкомпромисно. Селекцията в напитките също идва от Италия и можеш спокойно да се довериш на специалистите от Ciccione, че ще ти препоръчат най-доброто вино за храната, на която си се спрял.

А най-хубавото е, че можеш да опиташ всичко на място, за да направиш лесно и свободно избора си за коледните празници.

На лято ги чака една много вълнуваща церемония. А роклята тъкмо е пристигнала от Америка