Циганско лято

icon
Sofialive.bg

Преди години циганското лято беше метеорологичен феномен - да имаш температури около 21 градуса в средата на ноември не бе шега работа. С глобалното затопляне обаче скоро ще спрем да му обръщаме внимание и май ще почнем жално да се молим за малко снежец поне около празниците. Но докато тези дни са далеч, няма как да не се радваме на повечкото слънце в месеца преди Коледа и да го почетем подобаващо. Рецептата, с която ще го направим, е паста с пачи крак, а за летните съставки в нея можем да благодарим на големите супермаркети, откъдето ги берем целогодишно. Какво изобщо ни трябва:

500 г пене ригате;
250 г пачи крак;
2 моркова;
5-6 скилидки чесън;
100 мл зехтин;
200 г пармезан;
прясна мащерка;
черен пипер;
сол.

mandzha_924

Слагаме пастата да се вари и междувременно запържваме чесъна, морковите и гъбите в зехтина. След няколко минути добавяме подправките и задушаваме, за да си пуснат аромата. Прецеждаме готовата паста и изсипваме в нея запърженото с кеф. Разбъркваме добре, за да поеме вкуса на горските дарове, а преди да сервираме, настъргваме и лентички пармеджано. После бягаме на балкона, докато още има слънце.

Фотография Васил Танев

Блогър и собственик на магазин, една от най-елегантните дами, които ще засечеш в София