Някои го предпочитат горещ

icon
Sofialive.bg

Топлината от чаша горещ шоколад идва не само от съдържанието, но и от малката тайна зад всяка какаова глътка. Ние, като видни всичко-да-знаем-всичко-да-пипнем, изкопчихме от приятелите ни от Bar Up засекретения състав на един от техните специалитети, който отдавна ни е любим и в чиято основа е залегнал негово триъгълно величество тоблеронът. За да забъркаш една чаша ти трябват:

180 мл прясно мляко (3% масленост)
2 ч. л. домашен мед
4 парченца Toblerone (от 100-грамовия)
3 ч. л. топинг шоколад (или възможно най-чистия течен шоколад)
1 ч. л. карамелизирана захар
сметана за украса
шоколад за отгоре

goresht_shokolad_957

Започваме с два нагорещени котлона. На първия слагаш прясното мляко да кипне. В това време може спокойно да карамелизираш захарта на съседния. Когато видиш издайническата пяна в млякото, дръпни го от огъня, преди да ти е създало ядове, и прибави всички продукти, включително и вече карамелизираната захар. Следва здраво бъркване с машинка за фрапе (или миксер, удобен само за по-големи дози). Сипваш в правилната чаша, завърташ един флорален сметанов мотив отгоре и ръсваш настърган шоколад. И... пиеш.

Текст Нели А. Калчева / Фотография Васил Танев

Ухае на ванилия и харесва мъже в карирани ризи