И вкусното е полезно

icon
Sofialive.bg

Представяме на вниманието ти една доста свежа, апетитна, вкусна и хранителна салата, подходяща за есенния сезон. Пълна с витамини, та дори и протеини, тази салата не просто ще те засити, ами ще ти даде енергия и настроение да се пребориш с есенната умора и сивите дни.

Нужни са ти:
бейби спанак, измит - 100 г

печена тиква - 150 г

сирене - 100 г
тиквени семки - 50 г
мед - 1-2 ч.л.
горчица - 2 ч.л.
сол
черен пипер - на вкус

лимонов сок - 50 мл
зехтин - 50 мл

Тиквена салата image

Грабваш тигана и го загряваш на умерен огън. В него запичаш тиквените семки без мазнина и когато придобият златист цвят, ги прехвърляш в купичка и ги оставяш да охладят страстите.

За дресинга смесваш горчицата с меда. След това прибавяш лимоновия сок и овкусяваш със сол и пипер. Ти си преценяваш колко да сложиш. Разбъркваш добре, за да се разтвори солта, и изсипваш зехтина. Продължаваш да разбъркваш, докато не се получи хомогенна смес.

А сега към същинската част. Взимаш голяма купа и в нея изсипваш бейби спанака. Добавяш дресинг, но си остави малко, защото ще ти бъде нужен за финала, и разбъркваш. Така ще си сигурен, че всичкият спанак ще бъде добре овкусен. След това го прехвърляш в широка, плитка и, разбира се, красива чиния. Отгоре му се подреждат нарязаната на кубчета тиква, натрошеното бяло сирене и запечените семки. За финалната визия изсипи още малко дресинг върху получилото се и си готов да сервираш чудната салата. Бон апети!

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Знае всички столици в Европа и иска да е динозавър