Пътувай (л)еко
Пътувай (л)еко Пътувай (л)еко Пътувай (л)еко

Пътувай (л)еко

Един автомобил - много предимства за всеки

Познаваме се с теб отдавна и знаеш, че можеш да ни се довериш за интересни, полезни, приятни и любопитни инициативи в градската среда наоколо. Затова бързаме да ти представим нещо, което веднага ни спечели като идея и от което можеш да се възползваш и ти, а и да покажеш на познати, особено ако са от други градове или от чужбина. Говорим за CarAmigo - твоят нов приятел за едновременно икономично и екологично придвижване с автомобил.

Автомобил от непознат приятел
Накратко, CarAmigo е точно това - платформа, в която можеш да регистрираш личния си автомобил, особено ако не го ползваш ежедневно, за да бъде от полза на други хора, които са временно наоколо, но пък ще им се налага да шофират по-активно. Или пък ти самият да се възползваш от нечие возило, ако в момента не разполагаш с лично или пък си временно в града и не ти се иска да пътуваш километри зад волана, за да вземеш колата си с теб. А най-важното е, че всички собственици, отдаващи автомобилите си в CarAmigo, са проверени и сигурни хора, а автомобилите им имат сключена застраховката автокаско и осигурена пътна помощ от “Групама Застраховане” ЕАД. Така и двете страни - и собственик, и ползващ услугата, получават пълна гаранция за коректност, сигурност и взаимна полза.

caramigo image

Зелена вълна
Всеки закупен автомобил увеличава вредните емисии в атмосферата, замърсяването на градския въздух, както и потреблението на петрол. И може да ти звучи незначително, погледнато само от лична гледна точка, но си представи само за една година и няколко хиляди души, колко много означава това. Да не говорим за мястото, което заема и грижите, които изисква. Ползвайки платформата CarAmigo ти всъщност участваш активно в споделянето на едно превозно средство между много потребители и спестяваш немалко изгорели газове във въздуха, който всички дишаме. А спестените трафик на пътя и ползване на паркинг места, оттам нерви и време са допълнително предимство на такъв тип услуга. Замисли се само колко повече място ще има наоколо, ако CarAmigo стане масова практика.caramigo image

Спестовно пътуване
Нека погледнем реално ежегодните разходи, свързани с притежаването на автомобил. Първо е самата цена, която плащаш, когато закупуваш такъв. После идва регистрацията. Данъците. Техническите прегледи. Застраховките. Неминуемите малки и по-големи ремонти. Горивото и останалите консумативи. Престоят на паркинг, ако не притежаваш собствено паркомясто. Разбира се, споделянето на общ автомобил е най-полезно за бизнес пътувания или по време на почивка, когато пристигаш в град, където е налична услугата и имаш нужда от автомобил на разположение там. Но от икономическа гледна точка, платформата CarAmigo е изключително ефективно решение и за живеещите в градовете, където можеш да я ползваш. Никак не са малко познатите и приятелите ни, които палят личната си кола едва за няколко пътувания извън града годишно или за да пренесат някакъв по-обемен багаж, също толкова рядко. Което обаче не ги спасява от изброените по-горе разходи. Така че ако ежедневието ти е такова, че притежаването на автомобил е по-скоро лукс, отколкото необходимост, или пък си в процес на преход между два автомобила, а ти трябва кола бързо и за малко, решението може да бъде много лесно и удобно.

caramigo image

CarAmigo е най-удобният, бърз, икономичен, екологичен и модерен начин да ползваш автомобил без да допринасяш за замърсяването на въздуха или пък да напрягаш личния си бюджет. Защото бъдещето е за споделяне, а с CarAmigo се движиш в правилна посока.

Текст Ивайло Александров

Коментари

Какво друго от Градът

Фейсбук назаем

Никое дете не трябва да расте само, нали? Да, но едно на всеки 10 деца по света расте само, а ти можеш да намалиш тази бройка като дадеш своя Facebook, Twitter или Tumblr акаунт назаем за един пост.

Живот (е) с коте

Защо да доведем бездомен четириног несретник вкъщи

До Златна Прага и назад

Писа ни Венета Михайлова

Най-четени!

2016 - годината, в която рокът не умря

А тези албуми са категорично доказателство за дълголетие и пращящо здраве

Горан Тричковски

Лесно е, когато знаеш какво искаш

Виж новия клип на Бьорк

Албумът Utopia излиза другата седмица

Исус Христос-Суперзвeзда в София

Оригиналният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър за пръв път у нас догодина

Бразилско късометражно кино в София

“Неконформистката алтернатива” представя "Наблюдение на промяната"

Калигула

Чудовищна диктатура като стратегия по оцеляване на егото

Sofia Beats

Новият лейбъл стартира с парти на 22 ноември

Lacuna Coil

Италианската готик метъл група с два концерта в София

От общината