La La Land in Concert

La La Land in Concert

Мюзикълът на годината с оркестър на живо

Само няколко месеца след  главозамайващия  успех на  Оскарите  и световната му премиера като филм-концерт, ще можеш да се наслаждават на мюзикъла La La Land на голям екран и в съпровод на симфоничен оркестър. 7 декември ще е специален ден, определен за хубава музика, горещи емоции и нежна любов  нещо, за което отдавна хората мечтаят, нещо,  което разтърства чувствата и пали въображението. Тогава Зала 1 на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на  култовата лента за премиерата на филма - концерт. Събитието продължава в грандиозно турне в САЩ, Канада,  Обединеното кралство,  Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България. То е  колоритно, експанзивно и изключително  очарователно.

Големият екран зад оркестъра показва филма, а когато оркестърът започне да свири, музиката залива зрителите по начин толкова естествен,  забавен и никога не разсейващ. И филмът се проявява в своята пълна  деликатност и присъща сладост. Има лекота на излъчването, но също така и блясък. La La Land отдава почит на класическите холивудски мюзикъли от 50-те години на миналия век. Но го прави по изключително модерен начин. Има ли нещо по-хубаво от слушането на филмов саундтрак, изпълнен на живо? Отговорът е "да", ако към музиката се присъедини и самият филм.

lalaland image

Успехът на лентата наистина надмина всички очаквания. La La Land бе големият победител на 89-тата церемония за връчване на наградите Оскар на американската Академия за филмово изкуство и получи шест статуетки. Тя се превърна в големия победител на тазгодишната церемония по  връчването на наградите “Златен глобус“. Мюзикълът подобри рекорда за най-много златни глобуси - цели седем. Наградите за главна мъжка и женска роля в категория комедия или мюзикъл отидоха при звездите от филма - Райън Гослинг и Ема Стоун.

Филмът спечели и призовете за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл, най-добър режисьор, сценарий и песен и на практика получи наградите във всички категории, в които беше номиниран. Мюзикълът La La Land обра и британските кино награди БАФТА, като  получи статуетката за най-добър филм, Шазел - за най-добър режисьор, а Ема Стоун - за най-добра актриса. Мюзикълът взе и наградите за музика - на композитора Джъстин Гурвиц, и за кинематография.

Билети в мрежата на Eventim.bg касата на Тhe Mall,
бензиностанции OMV, както и онлайн от www.eventim.bg

От общината

Най-четени