Лиса Джерард за пръв път в България

icon
Sofialive.bg

Току що получихме новина, която много български меломани чакат повече от 30 години - Лиса Джерард, магичният дамски глас на легендарното уърлд/уейв дуо Dead Can Dance, ще пее в София и Пловдив. Певицата е специален гост в новия албум на Мистерията на българските гласове и се включва в новия репертоар на вокалния ни ансамбъл. Хорът подготвя два големи концерта в София и Пловдив, на които Лиса ще излезе с тях на сцена.

lisa gerrard image

Концертите ще бъдат съответно на 6 юни в зала България в София и на 8 юни в Античния театър в Пловдив. За София цените са от 20 до 50 лева, а за Пловдив - от 10 до 40 и се продават в мрежата на Eventim.

mystery of bulgarian voices

Освен новите хорови композиции, в двата концерта ще бъдат представени също и съвместните произведения на хора с Лиса Джерард. В част от песните участва и световният шампион по бийтбокс – SkilleR, а почти всички нови композиции от албума са подплатени от невероятното присъствие на немския перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и Dead Can Dance. В песните, освен вокалните хармонии, са включени и китара, гъдулка, контрабас и други струнни инструменти.

И на двата концерта ще прозвучат песни на Dead Can Dance като специален жест от Лиса Джерард към българската публика.

Фотография на ансамбъла Светлана Бекярова

Ресторант за бърз сандвич