Играта на Джералд ще бъде филмирана

icon
Sofialive.bg

Една от най-угнетяващите истории на Стивън Кинг - Играта на Джералд ще излезе като филм по Netflix до края на годината. Слуховете плъзнаха още в края на 2016, но сега самият режисьор Майк Фланаган потвърди подробности за филма. Като Джеси Бърлингейм ще видим Карла Гуджино, а ролята на съпруга й Джералд е поверена на Хенри Томас.

Режисьорът казва, че самият Стивън Кинг участва в процеса по подготовката на филма от самото начало. Фланаган признава, че дълги години е срещал откази при опитите му да филмира книгата, като повечето пъти аргументът е бил, че тя не е пригодима за филм. След успеха на Stranger Things и възродения интерес към хорър и сай-фай киното на 80-те, Netflix са показали зелена светлина на проекта и, най-важното - оставят пълна свобода на режисьора и неговия екип.

Историята в романа разказва за семейство Бърлингейм. Джеси е принудена да търпи и изпълнява по-специфичните сексуални желания на мъжа си Джералд. До един момент, когато двойката заминава за уикенд към усамотена хижа в западен Мейн. Само че на нея глупостите на съпруга й идват в повече и след като той я закопчава с белезници за таблата на леглото, тя го рита и... той умира от инфаркт. Постепенно завързаната жена осъзнава, че не може да се измъкне от клопката и е напълно сама в отдалечената вила. Но дали?

Премиерата на Играта на Джералд ще бъде по време на Fantastic Fest в Остин, Тексас в края на септември, като до края на годината ще се завърти и по Netflix. А отгоре виждаш и първия кадър от филма.

Последният филм, който излезе по Стивън Кинг беше разочароващият Тъмната кула, който още можеш да видиш на кино. А през септември ще видим и обещаващата нова версия на То.

Кафе бар