Паднал от едно дърво

icon
Sofialive.bg

С този материал нямаме намерение да налагаме напрежение. Но искаме да обърнем внимание на Столична Община и службите, отговарящи за извънредни ситуации в градската среда върху реално съществуващия проблем с очевидната им мудна реакция и твърде бавно решение на спешни проблеми.

Във вторник нашият редактор Ивайло Александров, идвайки към редакцията, попадна пред скупчени дълги клони върху тротоара на ул. Лайош Кошут 20, висящи от около 5 метра височина, още прикрепени към дървото. Логично, той подаде сигнал първо на Гражданска защита, а след това и на телефон 112, след като беше препратен от службите. Сигналът беше записан.

паднало дърво софия image

В сряда клоните все още лежаха в същото положение, блокирайки изцяло тротоара. Понеже знаем, че не са един и пет сигналите за сходни ситуации в столицата, решихме, че е редно да дадем още поне един ден на службите, за да реагират към проблема. В четвъртък обаче ситуацията остана без промяна. Подадохме сигнал и онлайн. А снимката, вградена в тази новина, е направена днес, петък, 1 декември. Питаме - за да се изрежат и извозят клоните на едно дърво от малка улица в центъра на София, трябва ли да подадем и писмен сигнал? И тъй като идва уикенд, ще отнеме ли една седмица за решаване на обикновен градски проблем?

Музей