Домакини на добра воля

Домакини на добра воля

Можеш да говориш с часове за любимата си столица, но няма кой да те слуша? Има, има, стани доброволец във Free Sofia Tour

Както вече сме споменавали, Free Sofia Tour са дузина светнати ентусиасти, които от година и малко всеки ден правят безплатни англоезични туристически обиколки на града. Гидовете заковават пред Съдебната палата точно в 11:00 и 18:00 часа, независимо дали вали като из ведро, дърво и камък се пукат от студ, или юлско слънце прежуря без пощада. Следват два часа трамбоване по общоизвестния маршрут на столичните исторически забележителности, в които не знаем какво точно се случва, но рейтингът им в най-големия пътешественически сайт за рецензии в света TripAdvisor удря тавана, а на 7 февруари из София бе разведен и гост номер 10 000.

free_sofia_tour_3_960

Сега Free Sofia Tour търсят нови гидове-доброволци за своя екип. Летвата е висока, както се уверихме в блога на Каролинка (суперсвежата Каролин Ейми, с която вече те запознахме), а тя никога не ни е подвеждала. Според нейното експертно мнение (на участник в немалко туристически обиколки из цяла Източна Европа, ето колко експертно) юнаците от Free Sofia Tour са фантастични - организирани, смислени, ерудирани, забавни и така умело жонглиращи с историята, културата, градските легенди и упътванията към ресторанти и барове, че нито пенсионерите, нито младежите с раници скучаят.

free_sofia_tour_2_960

В официалните изисквания за позицията фигурират също международен опит (обучение или работа в чужбина), готовност за сериозно обвързване, смелостта да правиш грешки пред публика, безотказна способност да си винаги навреме плюс още едни осем точки, които можеш да видиш тук.

free_sofia_tour_1_960

Какво печелим, ако се забъркаме с Free Sofia Tour, освен чест и слава? Да видим. Ошлайфане на уменията ни да презентираме пред всякаква аудитория. Практикуване на разговорен английски с народ от шест континента. Социални контакти, професионални връзки, неочаквани приятелства. Удовлетворението да градим собственоръчно имиджа на страната.

Каква е вероятността, ако те вземат на борда, в съзнанията на хиляди чуждестранни гости да грейне твоят лик като символ на всичко българско и родно? Ами, доста голяма. Ние специално много вярваме в теб.

Free Sofia Tour чакат CV-та до 15 март на info@freesofiatour.com.
Ако имаш въпроси, питай на 0886 99 39 77

Текст Елена Друмева

Коментари

От общината