Бойко: Алексей Петров помогна за Големия взрив и за сглобката на първия компютър

icon
Sofialive.bg
Източник: Колаж/Actualno.com

Бойко Борисов направи нови, бомбастични разкрития за вече покойния си приятел и конкурент Алексей Петров.

Ядосан, че ПП-ДБ кадруват и управляват на воля, той реши да подцени тяхното съществуване, като изброи колко неща са направени преди появата им.

„Алексей Петров познаваше бащата на хан Аспарух. Именно той осигури логистиката за нашите племена от Днепър към Дунав. Ако не беше той, България нямаше да е тук, нямаше да има Слънчев бряг, НДК, дори пилон на Рожен нямаше да има“ – съобщи Борисов пред слисаните репортерки.

Още: Княгиня Калина отваря магазин за кисело мляко

Темата му се услади и той продължи да обяснява как „най-добрата барета“ е помогнал за Големия взрив, открил е заквасването на кисело мляко, а в по-късни години е съдействал на Джон Атанасов да направи „сглобката на първия компютър“.

„Той отиде тайно в неговия гараж, понеже обичаше дискретността, и му помогна да запои платките“ – поясни Бойко, без да осъзнава, че това с гаража е друга история за други компютри.

„Гаражът в Барселона ли беше?“ – попита случайно минаваща по улицата жена, защото никоя репортерка не би посмяла да зададе такъв въпрос.


Борисов видимо се изнерви, но се направи, че не е чул жената.

Още: Националният ни празник ще бъде избран чрез жребий

„А пък Васил Божков познава майката на Асен Василев. Той ни организира среща в един девически манастир, но не е удобно да разкривам повече, тъй като Божков е жив“ – приключи с апломб изявлението си Борисов и остави в почуда всички присъстващи на неговата сказка.

 

Автор: Дон Базилио

Още: Пет родолюбиви идеи за Юнак Цончо от "Възраждане"