Ето тези професии никога не празнуват по празниците!

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Полицаите
Много добре знаем колко са ни нужни, особено пък в събота. Всички сме наясно колко алкохол се изпива тогава и какво може да се случи. Така, че добре, че ги има и са на работа. Като казахме алкохол …

Лекарите
За съжаление, лекари, медицински екипи, сестри и въобще всички, работещи в болници и подобни предприятия, вместо със семействата си, прекарват събота сред хора, които са със здравословни проблеми или имат нужда от лекарски екип. Лекарите са от изключителна важност през цялата година.

Сервитьори, готвачи, персонал в заведения
В събота изникват какви ли не оферти за парти в някой бар или ресторант. За да го направим, разбира се, на нас ни е нужно само да имаме достатъчно пари, че да си го позволим, но все някой трябва да ни посрещне на вратата на заведението, да ни настани, да ни сготви, да ни носи хранатата и това са познатите ни хостеси, готвачи, сервитьори и други, които освен че са на работата в събота, но и им е много натоварено.

Музиканти, диджеи и други
На много места, докато хапвате, са се погрижили за жива музика или поне диджеи, които да миксират цяла вечер за доброто ви настроение. В ресторанти, клубове, барове или дискотеки. Сигурно е неприятно на връх събота да ти се налага да работиш с клиенти.

Жълтите линейки

Или още познати като таксиметровите шофьори. Къде без тях особено в събота. Меко казано са много натоварени, но пък тарифата през тези определени дни в годината определено компенсира това, че не пийват някъде.

Журналисти, хора от телевизията


Предавания, новинарски блок, всички те се стремят на живо да ни привлекат вниманието ни и събота. И това ги приковава пред камери и в телевизонни студиа.

БОНУС: Чистачки
Не точно в събота, но още по-зле. В неделя. Не им завиждам. Представете си какво ги чака тях след като вие сте си тръгнали с вашата огромна компания от заведението, в което така добре сте си изкарали, именно защото не е трябвало да се притеснявате какво ще счупите, къде ще разлеете, какво ще падне на пода и т.н.

Списъкът е още вероятно много дълъг, но най-общо казано – доста хора, докато вие си гледате кефа, са на работа. Нека им бъдем благодарни!

Автор: Евгения Тошева