Едно време в София може да не са сервирали сьомга с каперси или синьо сирене с грозде, но и малкото, което имало, задоволявало столичани. Характерни за трапезата били лютите чушки и чесънът, независимо каква е другата храна. Обикновено яденето било едно, а не като днешното многообразие - супа, ордьовър с второ, трето и десерт.
Най-често на софрата място намирали някакъв вид чорбичка, или яхнийка. Кисело мляко и ошав с хляб също били традиционни ястия, като половин хляб бил достатъчен на работника да е сит за целия ден. Единствено по празниците се случвало да вкусят по някое кабапче и да пийнат чаша вино. През другото време - скромно и работата да върви, а и нали от малки ни учат, че "който не работи не трябва да яде".
Още любопитни и полезни статии:
- Пет супер теми, с които да развалиш семейното събиране по празниците
- 5 начина да си по-интересен от филма в киносалона
- Как ще се развие “Ергенът” до края на сезона (предсказания)
- Хормонален тийн, заухав чуждоземец: И още 3 типажа, които ходят в мола през уикенда
- 5 варианта къде е изчезнала Кейт Мидълтън
- 5 признака, че вече си истински софиянец
- 5 начина да си супер интересен в градския транспорт
- Ако Ергенът беше честен: Сезонът на психичното здраве
- 4 клуба, в които да влезeте, ако сте закъсняли за този на Нотариуса
- Супа за Мона Лиза, сопа за екоактивистите
Коментари